"Det är max en tvåa för boarding"

Nej, VIK kom aldrig upp i sin rätta nivå borta mot Södertälje på fredagskvällen. – Vi måste sluta ge dom för lätta lägen, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Södertälje kommun 25 oktober 2019 22:17

När Erik Ullman direktsköt in reduceringen till 3–1 återstod det visserligen drygt åtta minuter och att göra två mål inom det tidsspannet är ju ingen omöjlighet. Men mer kontakt än så blev det inte för VIK i Scaniarinken.

– Vi var på vippen att få in ett till. Adam Plant var nära strax efteråt. Men vi är för ineffektiva, säger Johansson.

Det som straffade VIK denna fredagkväll var, som flera andra gånger den här säsongen, misstag i försvarsspelet. Vid det första målet är det en skicklig aktion från Marcus Fagerudd som slutar i att pucken går förbi en skymd Samuel Ward i VIK-målet men vid både det andra och det tredje var VIK-spelarna inte riktigt med på noterna.

– Det är sånt vi tjatar om hela tiden. Små detaljer som inte får ske, som Södertälje utnyttjar. Det är tufft för det är inte en ojämn match. Södertälje får ledningen och spelar på det.

I samband med andra periodens power break bytte VIK målvakt. Ut gick Samuel Ward, som stod för en stabil insats. In kom Adam Vay och när matchen var slut hade han hållit nollan. Det fjärde målet Södertälje gjorde kom nämligen i tom bur då VIK, efter sin första reducering, var ivriga på mer.

– Vi bestämde att om vi släppte trean så skulle vi byta målvakt så det handlade inte om att Ward var dålig.

En uppmärksammad situation från matchen var då Darren Nowick tacklade SSK-backen Marcus Oskarsson in i sargen. Oskarsson blev liggande en stund och för Nowick var kvällen på is slut. Domaren menade på att det var en boarding förtjänt av en femma.

 – Jag har sett den i efterhand och det är max en boarding. Han som har pucken har ett jätteanvar, de tävlar ju om pucken. Jag är förvånad över att det blir en femma. Det blir grinigt efter det, säger Johansson.

Strax efter att VIK klarat av det långa numerära överläget var Erik Nyström fri och stördes, utan åtgärd från domaren.

– Så är det ibland, vi måste kunna hantera det med, menar Johansson.

Som dock ser positiva bitar att ta med till söndagens match då ruskigt formstarka Modo kommer till Plivit Arena.

– Sista tio gör vi ändå ganska bra. Sen fick vi ju träna mycket box play och gjorde det jättebra. Det vi måste få bort är bjudningarna, att de får komma så lätt till skott och i två-mot-ettor mot oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Så går det för förra VIK-stjärnorna

Bilsport

Efter kraschen – Grosjean hyllar nya skyddet

Fotboll

Real Sociedad kryssade – Isak kvar på bänken

Sport

Napoli hedrade Maradona med storseger

Handboll

Westberg petas ur EM-truppen

Visa fler