Karlsson tog medalj på Junior-SM

Anton Karlsson var under lördagen tillbaka på speedwaycykeln då JSM avgjordes. Och han gjorde det bra.

Vetlanda kommun 7 september 2019 16:56

Bland de 16 ordinarie förarna som gjorde upp om medaljerna i Vetlanda under lördagen gällde det att bli bland de sju främsta i grundomgången för att säkra en plats i finalen eller det så kallade sista chansen-heatet. Via tre heatsegrar och två enpoängare såg Anton Karlsson från Gamleby till att bli trea och han hade därmed grejat en plats i finalheatet tillsammans med Alexander Woentin och Philip Hjelmland. Den fjärde åkaren i finalheatet blev Jonathan Ejnermark sedan han vunnit det tidigare nämnda sista chansen-heatet.

 

I finalen var det sedan Alexander Woentin från start till mål. Karlsson fick en tuff start på heatet och såg ut att bli utan medalj men då drabbades Ejnermark av ett kedjebrott och Anton kunde köra in bronspengen bakom Woentin och Hjelmland. Vinnaren Woentin gick rent genom tävlingen då han vann alla sina heat i grundomgången.

Karlsson kommenterar tävlingen:

– Efter omständigheterna är jag nöjd med en tredjeplats såklart men det som gläder mig mest är att jag orkade köra sex heat utan några större problem. Det känns litegrann i kroppen nu efteråt men det är ingen fara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Joel Kling segrade i årets Toyota Open

Speedway

Både Morgan och "PK" tror på guld

Speedway

Dackarna behåller stjärnduon i truppen

Speedway

Stor dramatik i finalen – Västerviksförarna kraschade

Speedway

Bauhausligan håller digital upptaktsträff

Visa fler