Från dröm till mardröm på 20 år

För 20 år sedan förverkligade jag och min man vår dröm om en egen liten lantgård.

Debatt 15 november 2021 10:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Livskvalitet för oss har alltid varit ett liv nära djur och natur. Skogspromenader, svampplockning och fiske i den lilla sjön en bit norrut är vardagslyx för oss. För att inte tala om att en stjärnklar kväll kunna sätta sig i den vedeldade badtunnan för att njuta av mörkret och stillheten. 

Nu hotas denna dröm av vindkraftsetableringen i Lebo. Om verken byggs hamnar vi 580 meter från närmaste ståljätte med en höjd på 200 meter. Tystnaden och mörkret kommer ersättas av skuggor, buller och blinkande ljus 24-7. Vi riskerar försämrad hälsa till följd av buller, såväl hörbart som icke hörbart infraljud. Dessutom riskerar vårt fastighetsvärde att sjunka rejält. I värsta fall blir fastigheten osäljbar! Hur ska vi då ha råd att flytta om vi inte klarar att bo kvar? 

En annan orosfaktor är hur naturen och djurlivet påverkas. Vi har ett rikt fågelliv här. Bland annat havsörn, tjäder, ormvråk, röd glada samt nattskärra. Hur påverkas dom? 

Jag frågar mig också hur det är möjligt att vi som berörs av verken ej fått någon som helst information om planerna? Ej heller getts chansen att ge vår syn på saken. Vad hände med demokratin? 

Min önskan är att våra politiker tar sitt ansvar och gör allt som står i deras makt för att för att stoppa alla vindkraftsplaner i vår kommun. Vindkraftens negativa sidor behöver belysas. Gör om och gör rätt!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Vindkraften: Boende får nobben av rätten • Så går de vidare

Debatt: Hopp eller misströstan i vindkraftverkens skugga?

Minst 1000 personer kommer kräva skadestånd – om vindkraftsparkerna blir av • Lämnade över protestlistor i dag

Debatt: Vem vill bo granne med en vindkraftsindustri?

Debatt: Kärnkraften var en återvändsgränd

Visa fler