Hjalmarsson svarade inte på min fråga

Svar på debattsvaret "Vårt fokus är inte om saker är vänster eller höger"" den 13 november.

Debatt 19 november 2021 06:56
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ställde en fråga till Moderaterna i Västervik om hur de ställer sig till det samarbete med SD som M bedriver på riksnivå, och även lokalt. Ett samarbete som utökats ännu mer sedan frågan ställdes, nu budgetförhandlar M, KD och SD också officiellt. 

Svaret jag fick av Harald Hjalmarsson är ett svar från en van politiker. Svaret innehåller ett upphöjande av sin egen förträfflighet och en del staplande av självklarheter. Det som saknades i svaret var dock ett svar på min fråga. Hur ställer sig lokala M-företrädare till den högersväng som M gjort? Står ni bakom att M ger ett parti som SD mer inflytande?  

Jag är inte en lika rutinerad politiker som Harald Hjalmarsson så jag kommer att svara med ett rakt JA på hans fråga gällande om jag önskar en vänstersväng i den lokala politiken. Jag kommer alltid att förespråka en politik som förespråkar solidaritet, feminism, samt en minskning av de klyftor vi i dag ser öka i samhället.  


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Följer utveckling på Hornslandet med blandade känslor: "Vi flyttade hit med stillheten och lugnet"

Planeringsarkitekt om Hornslandets förändring • "Gång- och cykelväg har bidragit" • Nu förlängs busslinje till Nya Solsidan

Så rustar Västerviks samhällsviktiga yrken för sjukfrånvaro • "Det kommer alltid komma en brandbil, men det kan ta längre tid"

Ett sommarstugeområde i förvandling • Förskola och badplats planeras • Antalet permanentboende ökar

Hornslandet växer – tomter börjar ta slut • "Folk som flyttar hit måste ha någonstans att bo"

Visa fler