KLART: Här är Vimmerby Hockeys nya huvudtränare

Vimmerby Hockey har varit på jakt efter en ny huvudtränare. Nu kan man pusta ut och lägga den biten bakom sig. Välmeriterade Staffan Lundh är den som tar över i båset efter Phil Horsky. "Det ska bli en jättekul utmaning", säger Lundh.

Vimmerby 5 maj 2021 14:30

Phil Horsky lämnade Vimmerby Hockey efter den gångna säsongen. Sedan dess har VH, med klubb- och sportchefen Morgan Persson i spetsen, letat efter en ny coach. 

På onsdagen blev det klart att 58-årige Staffan Lundh blir ny huvudtränare. 

– Det ska bli en jättekul utmaning. Jag sadlade om lite inför den här säsongen, men hockeysuget har funnits där hela tiden. Det är inget man bara stänger av. Vimmerby är en klubb som har gjort ett bra jobb under många bra säsonger i ettan. De var en svår utmanare redan när jag var i Mariestad. Och är man bara uddamålet från Troja som går upp i allsvenskan så är man en av utmanarna som finns med där. Och målsättningen blir ju att ta det här ett steg till, säger Staffan Lundh i ett pressmeddelande.

Staffan Lundh har en gedigen karriär bakom sig, både som spelare och tränare. Under sin spelarkarriär tog han bland två SM-guld med Färjestad och ett VM-silver med Tre Kronor, innan han hängde upp skridskorna för gott 1996.

2002 var han tillbaka inom hockeyn men då i rollen som tränare för Mariestad i division ett. Efter två säsonger där fick han chansen i IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan 2006-2007. 

Under de senaste tio åren har Lundh varit tränare för Mariestad samt för Färjestads J20-lag. 2018-2020 tränade han Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Förra året hade han en tjänst som klubbchef för IBK Lockerud, som är en anrik innebandyklubb från Mariestad.

 

Så här kommenterar Morgan Persson den nya tränaren: 

– Staffan har varit vårt förstaval hela vägen, därför känns det extra skönt att vi nådde en uppgörelse. Staffan har en gedigen ishockeybakgrund och stämmer väl överens in på den profil vi sökt i rekryteringsprocessen. Han har ett starkt driv, är strukturerad, erfaren och har en hög kravbild. Han delar också vårt speltänk med ett fortsatt välorganiserat försvarsspel men med en mer kreativ offensiv, säger Persson. 

Kontraktet med Lundh är skrivet på ett år.

Staffan Lundh som tränare

2002-03: Mariestad BoIS 

2005-06: Mariestad BoIS 

2006-07: IK Oskarshamn 

2007-08: SC Csíkszereda (Rumänien)

2009-10: Grums IK 

2010-12: Klagenfurter AC (Österrike)

2012-14: Mariestad BoIS

2014-18: Färjestad BK J20 

2018-20: BIK Karlskoga

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa
Vimmerby Hockey
Ishockey

VH värvar två offensiva krafter

Ishockey

Trotjänaren klar för ny säsong i VH – värvar ny back

Ishockey

Persson om nyckelspelaren: "Räknar inte med honom"

Ishockey

Ännu en förlängning för VH – slitvargen spelar vidare

Ishockey

Wigley om sin framtid: "Det blir spel på högre nivå"

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

VH kontrakterar mästarback från Finland

Ishockey

VH värvar två offensiva krafter

Ishockey

Trotjänaren klar för ny säsong i VH – värvar ny back

Ishockey

Persson om nyckelspelaren: "Räknar inte med honom"

Ishockey

Horsky närmar sig ny klubb: "Intresse från utlandet"

Visa fler