Han förstärker Västervik Speedway

Västervik Speedways lagbygge för 2020 börjar bli komplett. På onsdagen värvade man ytterligare en förare.

Västerviks kommun 30 oktober 2019 14:02

Och den det rör sig om är den unge dansken Mads Hansen, 19. Han beskrivs såhär av sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande:

"Mads är en målmedveten förare som har alla verktyg för att lyckas bra inom sporten. Jag bjöd in dem till KL Fastigheter Par Open för att få chansen att träffa hela teamet och återigen se Mads innan säsongen var över. Det han visade och hur han uppträdde på banan var jag mycket nöjd med. Mads har inget garanterat vad det gäller matcher men fortsätter han den utvecklingskurvan han haft i år så kan han mycket väl vara med och konkurrera om en plats i startsjuan. Det ska bli mycket intressant och jobba ihop med denna talang under 2020”,"

Mads Hansen ser fram emot att köra i Västerviks-dressen den kommande säsongen.

"Jag är mycket glad att jag skrivit ett avtal med Västervik Speedway. Banan gillar jag mycket och dem 2 tillfällen jag har kört på Hejla Arena under året har det blivit bra med poäng för min del. Jag har fått ett bra intryck av klubben och det ska bli en rolig utmaning att få vara en del av det här spännande laget under säsongen"

Snittet, undrar du? Jo, Hansen inleder säsongen med  1,250 i snitt.

Hansen blir den siste föraren in i Västerviks trupp med snitt över 0,500. Under året representerade han samarbetslaget i Allsvenskan, VIP Speedway, och tävlade även mycket i de europeiska ligorna i Danmark, Polen och Tyskland. Mads hade i år en mycket framgångsrik säsong då han bland annat blev Europamästare i par U19, lag-VM brons U21 och även två bronsmedaljer individuellt i Europamästerskapen för både U19 och U21.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Peter Ljung i otäck krasch – förd till sjukhus

Speedway

Motig premiär för Västervik Speedway

Speedway

Betygen: Trion som var bäst i premiären

Speedway

"Långt ifrån en godkänd insats"

Fotboll

Målfest när Västervik krossade Västervik

Visa fler