Bordson säsongsdebuterar för VIK

Med fem raka förluster i bagaget kommer en välkommen förstärkning för Västerviks IK. Stjärncentern Rob Bordson är redo för spel.

Västerviks kommun 11 oktober 2019 13:30

– Jag känner mig tillräckligt bra för att spela match. Procent-mässigt vet jag inte exakt var jag står men det kommer såklart ta ett litet tag att komma tillbaka till matchformen då jag varit borta några veckor. Det ska framför allt bli riktigt roligt att spela igen, säger en leende Rob Bordson.

Bordson, som fick hela fjolårssäsongen spolierad på grund av en tuff knäskada – också den inträffade under försäsongen –  spelade bra under träningsmatcherna tills han blev skadad. Därför har han ännu inte spelat allsvenskt för VIK. Hemmamatchen mot Timrå på lördagen blir därmed hans tävlingsdebut i den rödblå dressen. Ett tillskott som tas emot av öppna armar av lagkamrater och ledning.

– Vi är inne i en tuff period men jag är säker på att vi har spelarna och ledarna som krävs för att vända det. Jag kommer gå ut och spela mitt spel och försöka hjälpa laget att vinna oavsett vilken situation vi ställs inför. Jag kommer försöka bidra med mitt ledarskap och ett allround spel, säger VIK:s amerikanske center som värvades från Österrike men som har meriter från AHL.

Vad krävs i det här läget, för att vända trenden?

 – I slutändan kommer vi att klara oss. Vi har tränat hårt och bra, vi hade en ganska bra match senast som vi tyvärr inte fick med oss något ifrån. Det är väldigt lätt att hamna i negativa tankegångar men ibland måste man gå igenom tuffa tider för att komma dit man vill. Det enda du som spelare kan kontrollera är din attityd och inställning och följa den matchplan som tränarna tagit fram. Börjar man hålla på och spela på ett eget sätt ställer du bara till det för dig själv och laget.

Också huvudtränaren Mattias Karlin ser fram emot centerns återkomst till laguppställningen.

– Absolut, det är välkommet. Sen ska vi inte räkna med stordåd. Han har kört ett par pass efter att ha varit borta fyra-fem veckor, så det kommer ta lite tid innan han är igång. Bra är att vi går plus. Tidigare har vi gått minus eller plus-minus noll, att när någon har kommit tillbaka så har någon annan blivit skadad eller avstängd.

Under fredagens matchförberedande träning spelade Rob Bordson i en formation med Victor Öhman och Darren Nowick och han ingick också i en av de två power-play-enheterna och verkade hitta bra samspel med Öhman i den spelformen.

Sporten är på plats i Plivit Arena på lördagskvällen då VIK tar emot Timrå. Matchen börjar 18:00 och vår rapportering drar igång cirka 17:45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer
Ishockey

Bomben: Förre stjärnan kan återvända till VIK

Orientering

Vill ha med hela familjen i verksamheten

Tennis

Bästa tennis- och padelspelarna ska utses

Sport

Guide: Allt du behöver veta om Elitloppet

Sport

Brasiliens president vill tillåta fotboll

Visa fler