Doyle stod högst upp på listan

Med värvningen av Jason Doyle fortsätter Västervik Speedway med sitt lagbygge på lång sikt.

Västerviks kommun 18 oktober 2019 16:30

När Jason presenterade på fredagseftermiddagen som Nicki Pedersens ersättare var det med ett tvåårsavtal. Det innebär att den 34-årige australiensaren ska representera Västervik under 2020 och 2021.

Sedan tidigare har klubben skrivit två-årskontrakt med Jack Holder och Anton Karlsson.

– Vi vill komma ifrån det här med att skriva nya kontrakt inför varje säsong. Vi vill jobba lite mera på lång sikt, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

När det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning med Nicki Pedersen så var första alternativet Rospiggarnas Jason Doyle.

– Det var prio 1 för oss. Han var högst upp på listan av tänkbara nyförvärv. Han ger alltid 110 procent och är en riktig tävlingsmänniska som inte lämnar något åt slumpen. Australiensare i laget har jag god erfarenhet av så detta ser jag verkligen fram emot, konstaterar Morgan.

Jason blev världsmästare 2017 och han har tillhört toppskiktet i snittligorna i Sverige, Polen och England de senaste åren.

I årets elitserie slutade Jason på tionde plats i snittlistan med 1,865 poäng/heat, som blir hans ingångssnitt nästa år, och i polska Ekstra Liga blev det en sjätte plats med 2,280 i snitt /heat. I VM-serien blev det en sjunde plats.

– Han hade strulig inledning på säsongen, men efter att han gjort förändringar i sitt team under sommaren har han varit en de bästa förarna under andra halvan av säsongen, menar Morgan Andersson.

Så sent som på torsdagskvällen blev Jason brittisk mästare med sitt engelska lag Swindon. I Polen har Jason varit lagkamrat med Jack Holder i Torun.

"Jag är verkligen glad över att ha skrivit på för Västervik Speedway för 2020 och 2021. Jag ser fram emot utmaningen och att få jobba med Morgan, Västervik Speedway och mina nya lagkamrater. Det lag klubben mönstrar ser väldigt lovande ut på pappret och jag ska göra allt jag kan för att bidraga till den framgång klubben jobbar efter. Efter att jag lämnade Rospiggarna är målet att köra slutspel igen och att återigen få vara med på banan när guldmedaljen ska delas ut. Jag vill personligen tacka alla hos Västervik Speedway för att jag får möjligheten att köra för denna i Sverige väl respekterade klubb," säger Jason Doyle i ett pressmeddelande.

Därmed har Västervik klart med följande förare inför 2020: Jason Doyle, Jack Holder, Bartosz Smektala, Krzyzstof Buczkowski, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Målskytt klar för Västerviks IK

Speedway

Wahlqvist sövdes ner på fredagen

Västervik

Så upptäcktes smittan på sjukhuset

Speedway

Ljungs egna ord efter kraschen

Speedway

Wahlqvist i otäck krasch – lämnade arenan i ambulans

Visa fler