Slutminutsmål när IFK förlorade

I de nedre regionerna av division fyra jobbar nykomlingen IFK Västervik för att undvika kvalspel. Länge var man påväg mot en fin poäng borta mot Bäckseda på lördagen.

Västerviks kommun 7 september 2019 16:35

–  Det var en tilltrasslad situation som letar sig fram till deras spelare och in i mål. Surt som fasen, jag tycker att så som vi spelar idag är vi värda en poäng, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson.

Ett decimerat IFk åkte till Bäckseda för att, med hjälp av andra resultat, skaffa sig ett bra utgångsläge inför de tre avslutande omgångarna. Och man fick en bra start då Adam Grönqvist gav laget ledningen relativt tidigt. Bäckseda, strax ovanför IFK i tabellen, kvitterade dock efter en halvtimmas spel.

–  Som matchen kändes och såg ut så pekade allt mot att det skulle bli 1-1, menar Walfredsson.

Men det blev det alltså inte. I slutminuten tryckte det spelförande hemmalaget in segermålet och då IFK:s främsta konkurrent om att hamna ovanför kvalstrecket, IFK Oskarshamn, skräll-tog en poäng borta mot serietvåan Aneby, gäller det för IFK att ladda om inför avslutningen.

– Vi gör ändå en helt okej match, visst Bäckseda har bollen men mer vi försvarar oss på ett bra sätt, säger Walfredsson om matchen.

Bäst i IFK för dagen var trion Christopher Sjöblad, Adam Hallberg och Shikar Said som tilldelas tre, två och en kogg för sina insatser denna lördag. Närmast för IFK Västervik väntar viktig drabbning hemma på Bökensved då redan degraderade superjumbon Hultsfred kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Klart: Då ska Hockeyallsvenskan starta

Speedway

Gustafssons fem spaningar inför kvällens match

Västervik

Smittan på sjukhuset: "Mest allvarligt för patienterna"

Västerviks kommun

Skogsbrand på ö släcktes – inringare till stor hjälp

Ishockey

VIK träningsspelar mot nykomlingen

Visa fler