Karlin nöjd - "Men för mycket upp och ned"

Västervik tog sin första seger med mer än ett mål när de slog Karlskrona under fredagskvällen. "Det var skönt med lite islossning", säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Västerviks kommun 18 oktober 2019 22:00

Det såg ut att bli ytterligare en tuff match för Västerviks IK. De har ju haft en jobbig inledning på säsongen. Och Karlskrona tog taktpinnen från start i Plivit Arena. 

Men med tuffa tacklingar, hårt jobb och bra passningsspel tog sig hemmalaget in i matchen ganska snabbt. De var lite tyngre, lite vassare när det väl gällde. 

Det syntes när Alexis Binner sköt och returen utnyttjades av Emil Alba. 1-0 till VIK med kvarten spelad. I andra perioden kvitterade Karlskrona, men sedan kom den där islossningen som Mattias Karlin pratade om. 2-1 på ett vackert skott från Lukas Wernblom, 3-1 på ett skott från Kim Johansson och sedermera 4-1 genom ytterligare ett Wernblommål. 

 – Där i mitten av andra någon gång kändes det som att vi tog över ordentligt. Det är en del upp och ned, men kring 3-1-målet blir det bättre, säger Västervikstränaren. 

Tredje perioden var komfortabel för hemmalaget. De kunde spela avslappnat och lekfullt. Kanske för första gången den här säsongen. Matchen slutade 5-1 efter att Kim Johansson gjort ytterligare ett mål i slutet. 

 – Det kändes skönt att kunna vinna stort på det här sättet. Viktigt också att de som är tänkta att göra poäng hamnar i protokollet. Alla har ju sina roller i laget och idag levde de upp till det, tycker Karlin. 

Tränaren tyckte at Karlskrona var ett starkt motstånd, men ändå var han inte helt nöjd. 

 – Det är lite för mycket upp och ned. Sedan beror ju det förstås lite på att motståndet har bra sekvenser i matchen, men jag tycker ändå vi ska kunna hålla en jämn hög nivå. Det har blivit jämnare och bättre, men vi behöver fortfarande slipa bort en del. 

Vad beror det på att det är lite upp och ned?

 – Det har nog mycket med självförtroende att göra. Det blir lite tvärtom, att man stressar när man har gått om tid och tar det lugnt när det är tajt. Jag tror det kommer släppa mer och mer när vi tar vinster och poäng. Nu har vi inte så mycket skador och har fått till en bättre konkurrens. Vi ska försöka bygga vidare på detta nu så kommer vi nog ta en hel del poäng framöver, avslutar Mattias Karlin. 

Matchfakta

Västerviks IK - Karlskrona HK 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

1-0 (14:26) Emil Alba (Alexis Binner, Jacob Bjerselius), 1-1 (26:32) Viktor Liljegren (Janne Kivilahti, Niklas Johansson), 2-1 (29:18) Lukas Wernblom (Alexis Binner, Victor Öhman), 3-1 (34:40) Kim Johansson (Darren Nowick, Rob Bordson), 4-1 (35:37) Lukas Wernblom (Erik Nyström, Victor Öhman), 5-1 (56:20) Kim Johansson (Darren Nowick, Rob Bordson)

Skott: 26-23

Utvisningsminuter: 6-4

Publik: 1195

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Wedding

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Man åtalas för grov våldtäkt mot barn i Västervik

Ishockey

DIF-profilen Jonsson Fjällby ställs mot rivalen AIK

Överum

Kommunal badplats i kommunen till salu

Ishockey

"Gör vi det ska vi kunna störa AIK ganska bra"

Västervik

Biblioteksböcker slumpas ut till flanörer på stan

Visa fler