VIK-kaptenens besked efter skadan

Niklas Folin är redo för spel igen efter sin skada.

Västerviks kommun 8 oktober 2019 18:00

VIK:s lagkaptenen Niklas Folin skadade sig i seriepremiären borta mot Modo den 20 september och har sedan dess inte spelat någon match.

Under förra veckan var han tillbaka på isen, men tränade inte för fullt. På den sista träningen inför onsdagens hemmamatch mot AIK deltog Niklas för fullt på träningen för första gången efter skadan.

Är du redo för spel mot AIK?

– Ja, det är jag, svarar Folin.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Det är väldigt roligt och det ska bli kul att spela.

Hur är formen?

– Jag har kört några ispass med gul tröja. Det här var första passet där jag var med fullt ut. Det kändes bra. Det är pulsen som tar lite tid, men det gäller att spela enkelt och göra sitt bästa.

VIK har en negativ trend med fyra raka förluster och i fredags blev det hela 1–9 borta mot BIK Karlskoga.

– Vi har pratat lite om det, men det är sådant som inte får hända. Det är under all kritik. Det gäller att släppa detta och gå vidare. Vi har kollat på det som vi kan göra bättre. Det är väldigt mycket och vi har jobbat på det under veckans gång.

Vad kommer att krävas för att det ska bli tre poäng mot AIK?

 – Ett hårt jobb och full fart från alla spelarna.

Tränaren Mattias Karlin har lagt fokus på hur laget agerade i förlustmatchen mot Karlskoga i förberedelserna inför mötet med AIK, som besegrade Timrå i senaste omgången med 4–3.

– Vi var alldeles för tama framförallt i närkampsspelet. Vi måste få fokusera mera på att få stopp istället för att jaga puck. Vi blir för otydliga för varandra när vi åker och jagar puck. Fokus måste ligga på att göra rätt saker. Vi hade en lång genomgång i måndags och tränade dubbelt med extremt mycket kamp. Det var riktigt bra. Kanske det bästa någonsin.

Hur har responsen varit från spelarna?

– Det var deppigt och de skämdes. Responsen har varit gigantisk. Det har varit mycket glädje och blickar framåt. Förhoppningsvis kan vi levererar på ett helt annat sätt den här gången, svarar VIK-tränaren.

När det gäller spelarsidan är det klart att backen Adam Plant inte kommer till spel eftersom han är avstängd minst en match efter sitt matchstraff mot Karlskoga. Där har ännu inte någon dom kommit.

Målvakten Samuel Ward tränade inte under tisdagen eftersom han fortfarande är sjuk. Forwarden Victor Wänghult klev av tisdagens träning på grund av skadekänningar. Om han spelar mot AIK var ett frågetecken under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer!
Västervik

Chefsläkaren: "Det kan dyka upp fler fall"

Ishockey

Klart: Då ska Hockeyallsvenskan starta

Speedway

Gustafssons fem spaningar inför kvällens match

Västervik

Polisutredning efter båtolyckan – ingen brottsmisstänkt

Västervik

Smittan på sjukhuset: "Mest allvarligt för patienterna"

Visa fler