Lagledaren svarar på kritiken inför returen

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson ger samma lag chans i semifinalreturen mot Dackarna.

Västerviks kommun 9 september 2019 17:11

Kritiker på sociala medger har ifrågasatt varför Peter Kildemand tagits ut och varför inte Sam Masters får chansen efter flera bra insatser ibland annat England.

Morgan Andersson ger klara besked när det gäller kritiken.

– Många har redan glömt bort vad Kildemand presterade när vi vann hemma mot Indianerna och det är knappt två veckor sedan. I mötet i grundserien i Målilla gick Peter ut och vann det 14:e heatet mot Maciej Janowski. 

– När det gäller Sam så var han uttagen till bortamötet mot Indianerna i kvartsfinalen, men han valde att tacka nej eftersom han kände att han inte hade maskinmaterial som var 100 procent. För mig är det schysst att han är ärlig och berättar detta. När det gäller resultaten i England så måste man titta på vilka förare som Sam har ställts emot.

När det gäller laguttagningen har Andersson diskuterat med sin kollega Christian Karlsson – och lagkaptenen Peter Ljung.

– Vi har tagit ut det lag som vi tror har störst potential att lyckas vinna returmatchen. I dagsläget ingår inte Sam Masters i det laget, säger Morgan Andersson.

Även om det är samma sju förare som i första SM-semifinalen så väljer lagledaren att ändra om lite grand i startordningen.

För första gången den här säsongen får Jack Holder åka som nummer ett och Krzysztof Buczkowski kommer att köra som nummer fem.

– Vi blev av med vår nummer ett på pappret när Nicki Pedersen blev skadad. Nu har Jack varit i Målilla en gång och vi väljer att köra honom nummer ett eftersom han startar bra. Det gör att vi förhoppningsvis kan spräcka deras första par, som är Maciej Janowski och Piotr Pawlicki. Buczskowski har kört i Målilla tidigare och nu får han två heat ihop med Rune Holta.

Västerviks underläge inför tisdagens semifinalretur är två poäng efter att första mötet slutat 46–44 till Dackarna.

– Nu siktar vi oss på att ta 47 poäng. Vi ska dock klart för sig att Dackarna är favorit. Det är seriesegrarna och storfavoriten till SM-guldet som vi ställs emot. Det gäller att vi är med från början och att alla bidrar med poäng, säger Morgan Andersson.

Lagen, Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Golmoski.

Västervik: 1) Jack Holder, 2) Bartosz Smektala, 3) Peter Ljung, 4) Peter Kildemand, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Rune Holta, Anton Karlsson.

VT direktsänder semifinalreturen på www.vt.se med start kl 18.50 tisdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Speedway

Dubbla GP-tävlingar i Målilla kan bli verklighet

Speedway

Får inte chansen att ta medalj på hemmaplan

Speedway

EM-tävlingen ställs in – klubben hoppas på ny chans

Speedway

Ordföranden om det ekonomiska läget: "Ingen akut oro"

Speedway

Premiären flyttas minst en månad

Visa fler