Så sänds Elitserien nästa säsong

Efter några år på "egen" plattform – här är nästa steg för speedway-sändningarna.

Västerviks kommun 18 september 2019 13:32

I ett pressmeddelande som kablades ut under onsdagen förkunnade CMore att man ingått ett avtal med Elitserien i speedway med start 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i CMores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

”Vi är givetvis mycket nöjda att kunna addera ytterligare en av Sveriges mest populära ligor. Elitserien hör hemma i en kanal där den kan nå en bredare publik,” säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på C More och TV4.

”Vi är väldigt glada att inleda detta omfattande TV-samarbete med C More. Att kunna följa alla matcher på TV är precis vad som efterfrågats från lag, sponsorer och supportrar som nu kan följa sitt lags bortamatcher hemma från TV-soffan,” säger Mikael Holmstrand, vice ordförande och medieansvarig på ESS.

Ett finger med i avtalet har Elitseriens "medierådgivare" Spring Media som också står för tv-produktion drift av den digitala plattformen elitspeedway.com, som kommer finnas kvar som arkiv och OnDemand-tjänst.

”TV-avtalet är en viktig del i den långsiktiga strategi som vi utarbetat tillsammans med ESS. Elitserien i Speedway har landets tredje högsta publiksnitt och nu med CMores storsatsning blir ligan också bland de mest TV-exponerade,” säger Torsten Billing, partner på Spring Media.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Wiis tippar: Så här slutar hockeyallsvenskan

Ishockey

Klart: Mikael Johansson tillbaka i Vita Hästen

Bowling

Talangen ska få värdefull utbildning

Basket

Är redo för att ta en större roll

Innebandy

WIBK:s motståndare i division 2

Visa fler