Ser nyförvärvet som potentiell heatledare

Västervik Speedway fortsätter att fylla på truppen. På torsdagen presenterade man en återvändare.

Västerviks kommun 24 oktober 2019 14:04

Det handlar den 25-årige dansken Anders Thomsen som skrivit på ett avtal över 2020 med Västervik. Thomsen representerade klubben 2015 men har under de senaste två säsongerna kört för Indianerna. 

– Vi fick ändra lite planer efter det här med Peter Ljung och har jobbat under längre tid med mängder av förare. Men Thomsen var den som kändes helt rätt, säger lagledare Morgan Andersson. 

Thomsen blev i år dansk mästare med Team Fjelsted och körde även i Polska Ekstraliga för Gorzow där han körde till sig ett snitt på 1,667.

– Han är bara 25 år och tar hela tiden steg för steg. Det här var första året för honom i Ekstraliga och där har han etablerat sig. Han var också grymt nära på att slå sig in i GP-serien, så han har många bra år framför sig.

– Det är kille som är känd för att vara riktigt snabb när det stämmer för honom. Han är också duktig på att åka om. Jag hoppas att han kan axla en heatledarroll för oss.

I ett pressmeddelande skriver nyförvärvet själv;

"Jag är mycket glad att vara tillbaka i Västervik då det var här min svenska speedwaykarriär startade. Ser fram emot en bra säsong med mina nya lagkamrater och jag är säker på att det nya laget kommer att ta hem medaljer i år”.

Thomsen får ingångsnittet 1,510 i elitserien.

Västervik Speedways trupp i nuläget: Jason Doyle (1,865 i snitt), Jack Holder (1,771), Bartosz Smektala (1,571), Viktor Kulakov (1,556), Anders Thomsen (1,510), Krzysztof Buczkowski (1,448), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Peter Ljung i otäck krasch – förd till sjukhus

Speedway

Motig premiär för Västervik Speedway

Speedway

Betygen: Trion som var bäst i premiären

Speedway

"Långt ifrån en godkänd insats"

Fotboll

Målfest när Västervik krossade Västervik

Visa fler