Domarna hamnade i fokus när VIK föll igen

En lag i motgång har inte turen på sin sida. Det fick Västerviks IK bittert erfara när femte raka förlusten inkasserades.

Västerviks kommun 9 oktober 2019 22:27

AIK slog in segermålet till 3–2 med 18 sekunder kvar av matchen sedan VIK:s Alexis Binner bjudit på en "indianare" i egen zon som Carl Wassenius inte var sena att utnyttja.

Vid två tillfällen innan baklängesmålet skrek VIK-spelarna och stora delar av hemmapubliken på utvisning för AIK:are, men det blev inget gehör hos domaren.

Efter matchen hade VIK:s tränare Mattias Karlin ett långt samtal med domarna för att få en förklaring till de uteblivna utvisningarna.

– Det var rätt mycket utvisningar åt båda hållen så det var inte det att vi var förfördelade eller AIK var det. Problemet blir då när man har två utvisningar inom loppet av tio sekunder och inte tar dem. Man blir vansinnig. Det var inte dem som gjorde misstaget att det blir mål, men det är klart hade de blåst utvisning så tror jag att vi inte hade tappat alla poängen. Det är det jag känner att det blir inte riktigt konsekvent, säger Mattias Karlin.

– Jag vill hävda att de inte tar utvisningarna på grund av att det är tight och lite tid kvar för att de inte vill avgöra matchen. Nu blev det avgörande åt andra hållet istället. 

Vad fick ni för svar från domarna?

– De erkänner att de gjorde fel, men hjälper inte oss. Vi får inte flera poäng för det, svarar Mattias.

VIK var i ledningen med 2–1 inför tredje perioden efter två mål i numerärt överläge genom Ken Jäger och Peter Krieger.

Det vill sig inte för VIK i tredje perioden så här långt den här säsongen. Laget har inte vunnit en enda tredje period på de åtta inledande matcherna.

– Det går upp och ner. Jag tycker första perioden är väl okej, men inte mer. Vi var lite för passiva stundtals. Vi tappade pucken på fel ställen. Vi hade en del farliga lägen. Jag tycker andra perioden är bättre. Vi har bättre struktur och vi har dem i gungning, men vi tar inte vara på spelet i numerära överlägen. Vi drog på oss en hel utvisningar i tredje perioden och det gjorde att vi aldrig kom in i perioden. Sedan är det olyckligt det som inträffar, konstaterar Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer!
Västervik

Visfinalen: "Det är publiken vi hämtar energin ifrån"

Västervik

Tittarsuccé för Visfestivalens livestream

Västervik

Krögare deppar inte trots årets utmaningar

Västervik

Mc-förare körde in i vägg – skadades

Speedway

Bartosz Smektala blev poängbäst

Visa fler