Ny förare klar för Västervik Speedway

Västervik Speedways trupp innehåller nu sju förare.

Västerviks kommun 21 oktober 2019 14:03

Linus Sundström, som representerat Piraterna i årets elitserie, är det senaste tillskottet i Västerviks trupp för säsongen 2020, och kontraktet är skrivet över två år.

"Att få chansen att jobba ihop med Linus på klubbnivå ska bli mycket intressant då vi har kamperat ihop under landslaget och jag vet hur målinriktad och professionell han är i allt han gör. Jag tror och hoppas vi kan hjälpa Linus tillbaka till den höga nivå han visat tidigare då han är en av Sveriges bästa förare och vi behöver inte gå tillbaka längre än 2017 då han snittade över två poäng per heat", säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande från klubben.

 

Linus själv säger så här i samma pressmeddelande:

"Att få representera Västervik speedway 2020 och 2021 känns otroligt spännande och motiverande. Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att både klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning till att komma tillbaka upp i den kapacitet jag vet att jag besitter. Att få komma till en så välskött klubb som Västervik känns tryggt och klubbens målsättningar är höga, vilket jag tycker om. Denna nya utmaning är mycket motiverande och hjälper mig väldigt mycket genom min långa rehabperiod". 

 

I september kraschade Sundström svårt under en tävling i Polen och kämpade ett tag för sitt liv. Han ådrog sig frakturer på vänstra lårbenet som nu sitter ihop med två stora stålpinnar och fem spikar, och vänsterarmen som sitter ihop med en platta och elva skruvar. 

"Jag kommer ihåg hur det gick till när jag kraschade. Jag kände att benet och armen hade gått åt helvete och jag kommer ihåg att mina mekaniker klippte sönder alla mina kläder. De lyfte in mig i ambulansen och jag hörde att publiken applåderade, men när de stängde dörrarna blev det ett stort jävla tomrum", sa han till TT då.

 

Linus får ett ingångsnitt på 1,192 

Västervik Speedways trupp 2020: Jason Doyle (1,865 i snitt), Jack Holder (1,771), Bartosz Smektala (1,571), Krzysztof Buczkowski (1,448), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Peter Ljung i otäck krasch – förd till sjukhus

Speedway

Motig premiär för Västervik Speedway

Speedway

Betygen: Trion som var bäst i premiären

Speedway

"Långt ifrån en godkänd insats"

Fotboll

Målfest när Västervik krossade Västervik

Visa fler