Västervik gav Dackarna en match

Västervik Speedway åkte till Målilla med ett uppdrag: hämta in det två poäng stora underläget och vända det till seger och finalplats. Ett på förhand mastigt uppdrag.

Målilla 10 september 2019 20:57

"Seriesegrarna och de stora favoriterna till SM-guldet". Så har Västerviks lagledare beskrivit motståndarna Dackarna som inför semifinalerna. Och att det skulle bli tufft visste nog de flesta, men Västerviksförarna visade redan från start att de var fast beslutsamma att göra match av det.

Efter fyra heat hade Västervik ryckt till 16–8 och ställde onekligen frågor till Dackarna. Hemmalaget kröp dock allt närmre och när den längre pausen tog vid, efter tio heat, var läget i matchen helt lika, 30–30. Alltså två poängs fördel till Dackarna, som ju vann första mötet i Västervik förra veckan med 46–44.

Några av höjdpunkterna från Västervik från de första tio heaten inkluderade en fem-etta i heat två signerad Rune Holta och Anton Karlsson samt en fyr-tvåa från duon Buczkowski/Holta, där den förstnämnde visade prov på tuffhet när han i tredje böj armbågade sig förbi GP-stjärnan Patryk Dudek.

Dackarna ökade trycket med en fem-etta i det elfte och i det läget såg det dystert ut för Västervik. Det tolfte heatet slutade 3–3 med 38–34, fördel Dackarna, som facit. Västervik behövde alltså ta igen dels de fyra poängen i matchen samt de två från match ett för att utjämna. Det 13:e heatet slutade 3-e efter fin Peter Ljung-körning. Man hade länge poängövertaget med Krzysztof Buczkowski orkade inte hålla Maciej Janowski bakom sig. På de två nomineringsheaten behövde Västervik ta igen sex poäng för att utjämna totalställningen.

I det 14:e körde Morgan Andersson ut Holder/Smektala mot Janowski/Pawlicki. Minst 4-2 behövdes för att chansen om final skulle leva vidare till sista heatet. Pawlicki tog starten och släppte sedan aldrig ledningen. Heatet slutade 5-1 och saken var klar. Västervik var utslaget i semifinalen.

Det 15:e och för slutresultatet betydelselösa heatet slutade 3-3 med ett slutresultat på 49-41 och totalt övertag med 10 poäng för Dackarna.

Dackarna-Västervik 49-41

Poäng, Dackarna: Piotr Pawlicki 13+1, Patryk Dudek 12, Maciej Janowski 9+2, Jacob Thorssell 7+1, Oliver Berntzon 4+1, Kacper Gomolski 3, Frederik Jakobsen 1.

Poäng, Västervik: Bartosz Smektala 11, Rune Holta 7+1, Krzysztof Buczkowski 8+1, Peter Ljung 7, Jack Holder 5,  Anton Karlsson 3+1, Peter Kildemand 1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer
Bandy

Elitspelare på väg till Tjust Bandy

Ishockey

Är inte aktuell som assisterade tränare

Fotboll

Förre ÅFF-aren om misstankarna: "Inte haft en tanke på"

Speedway

Dubbla GP-tävlingar i Målilla kan bli verklighet

Sport

Fortsatt nej för fransk idrott

Visa fler