Stor dramatik när WIBK gick vidare i SM

Westerviks IBK är bland de 24 bästa lagen i Sverige. Det står klart efter avancemanget i pojk-SM.

Innebandy 12 november 2019 16:17

Det blir stor dramatik när WIBK säkrade gruppsegern i kvalspelet som avgjordes Sporthallen.

Förutsättningarna inför sista matchen mot Öjaby var enkla. WIBK behövde en poäng för att vinna gruppen för att gå vidare efter att ha inlett att med segrar mot Vetlanda med 2–0 och Sävsjö med 4–2.

Öjaby såg ut att gå mot seger i och med att laget ledde med 2–1 långt i sista perioden, men med 90 sekunder kunde WIBK kvittera till 2–2 genom Joakim Klintorph.

– Mycket riktigt så fick vi mycket välförtjänt se en boll gå in i krysset från backposition och glädjen är total, men återigen så tog vi fram vårt ledord för dagen som var fokus och kunde spela av matchen, säger Magnus Larsson, en av WIBK-ledarna.

Detta innebar alltså att WIBK vann gruppen och nu väntar regionslutspel i Mullsjö i månadsskiftet januari-februari.

– Vi hade inte räknat med någonting. Vi visste att det är duktiga lag som anmäler sig till SM så att det skulle bli tufft. Extra tufft då det enbart var ett lag som gick vidare. Vi vill prestera vårt bästa på regionsslutsspelet och sedan får vi ta det därifrån, säger Magnus Larsson.

Regionslutspelet avgörs med sex lag som är uppdelade i två grupper där alla möter alla. De två bästa lagen i respektive grupp möts i ett slutspel där vinnaren kvalificerar sig till SM-slutspelet. Där är fyra lag spelar om SM-medaljerna.

Mål och pass, WIBK: Noel Karlsson 3+1, Ossian Thorsson 0+4, Joakim Klintorph 3+0, August Johansson 1+0, Ludvig Elisson 1+0, Oscar Nilsson 0+1, Axel Halldén 0+1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Så gör WIBK efter covidfallet: "Vi har uppmanat alla att testa sig" • Då upptas träningen igen

Rejäl islossning för Antvarden – Johansson med fem mål

Covidfall i lokala laget – pausar verksamheten

WIBK vill hitta balansen: "Vi har varit rätt svajiga"

Dramatik när WIBK gick vidare i USM

Visa fler