KLART: Forwarden återvänder till VFF

Redan under den gångna säsongen ville han tillbaka till Västerviks FF, men IFK Västervik sa nej. Nu finns inget som hindrar honom längre.

Västerviks kommun 29 oktober 2019 09:35

Forwarden Kliton Bakiu blev utsedd till Västerviks kommuns bästa herrspelare efter spel med IFK Västervik förra säsongen. Nu är han klar för spel med VFF nästa säsong.

– Det känns bra. Vi har haft en diskussion med honom en tid och vet att han har fått erbjudanden från andra lag i andra kommuner, men nu har han kommit överens med oss. Vi kommer att registrera honom under frimånaden som börjar den 15 november, berättar Andreas Andersson i VFF:s sportgrupp.

– Kliton tillför både rutin och målgaranti, fortsätter han.

 

Kliton själv säger så här om återkomsten:

– Det är en klubb jag känner igen. Jag har tränat med laget hela hösten och det känns som en familj. Det är mer organiserat i VFF så det känns riktigt kul.

Hur tror du att det kommer att gå i division 3?

– VFF har alltid tillhört toppen i division 4, i alla fall de senaste fem åren. Kvalitén finns, plus att vi får in några nyförvärv som förstärker. Det kommer att gå bra.

Andreas Andersson säger att du tillför målgaranti, känner du en press av det?

– Nej, jag känner ingen press. I de här divisionerna spelar man för att ha roligt och för att trivas också. Att laget vinner är viktigare än hur det går för mig, svarar VFF:s senaste nyförvärv Kliton Bakiu.

 

Tidigare har VFF även plockat in målvakten Albin Liffner och backen Tobias Bertilsson från IFK Västervik. Mittfältaren Daniel Engel, som har erfarenhet från spel i division 2, kommer in från IFK Hässleholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Västervik klättrar – några steg – i företagsrankningen

Ishockey

VIK:s drag: lånar in finsk NHL-forward

Fotboll

Agne Simonsson död – blev 84 år

Nyetableringar

Nytt företag startar i Västervik: Skaftets Maskin AB

Fotboll

Nobbade kvinnliga storlekar – nu pudlar Nike

Visa fler