Västerviks FF kan gå upp i kavaj

Det återstår två omgångar av division fyra-fotbollen och Västerviks FF toppar tabellen fyra poäng före Aneby.

Gullringen 20 september 2019 08:00

Och på fredagskvällen kan det bli klart. Aneby spelar då sin 21:a match av de 22 som ska spelas, borta mot Gullringen. VFF, i sin tur, spelar först på lördag eftermiddag, hemma mot det tredjeplacerade laget i tabellen, Stensjön. Som ni säkert har räknat ut: om Gullringen besegrar Aneby på fredagskvällen är det matematiskt färdigställt: VFF vinner division fyra och tar det efterlängtade steget upp i trean. Sporten ringde till VFF:s huvudtränare Ergest Fasko för att kolla läget såhär i sluttamps-tider.

– Det känns bra. Vi hoppas såklart att Gullringen gör jobbet mot Aneby och spelar lika eller vinner.

Spelar lika?, tänker du. Jo: med tanke på VFF:s kraftiga övertag i målskillnaden gentemot Aneby är avancemanget i praktiken färdigt om det blir oavgjort på Gullemon. VFF:s målglada vår har genererat finfina +39 i målskillnadskolumnen medan Aneby ligger på +22.

– Vi kommer att vara på plats på fredagskvällen. Alla ledare och många spelare, förhoppningsvis får vi fira redan då men vårt fokus just nu ligger fortfarande på det vi ska göra mot Stensjön. De har vunnit sex raka matcher men den sviten ska ta stopp när de kommer till Västervik på lördag, säger Fasko.

Skulle Aneby vinna mot Gullringen och VFF förlora på lördagen väntar en rafflande avslutning på serien. Då möts nämligen de två toppkombattanterna – i Aneby – i den sista omgången.

Sporten är också på plats i Gullringen på fredagskvällen och rapporterar direkt från Gullringen-Aneby. Matchen börjar 19:00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VFF 2019
Fotboll

JUST NU: VFF klara för division tre

Fotboll

Dramatisk avslutning väntar VFF

Fotboll

Fasko: "Vi ska spela för vår publik"

Fotboll

"Vi blev för passiva efter deras mål"

Fotboll

Han var bäst i VFF:s förlustmatch

Visa fler
Läs mer
Fotboll

Klartecken för VFF:s seriepremiär

Bandy

Största värvningen sedan Stefan Erixon

Fotboll

KLART: Här är VIF:s avgörande beslut om Bullerby Cup

Sport

Efter kritiken – Brees ber om ursäkt

Sport

Nadal tveksam till spel i US Open

Visa fler