Så går det för förra VIK-importerna

Fem nordamerikaner i VIK-truppen i fjol och lika många i år. Men fyra av dem är utbytta. Sporten har kollat hur det går i säsongsinledningen för de som lämnat.

Västerviks kommun 17 september 2019 14:48

Att Darren Nowick återvänder till VIK för en andra säsong har nog inte många VIK-intresserade missat. Inte heller att de som gjorde framträdanden under fjolårssäsongen; Gabriel Desjardins, Trevor Mingoia, Kellen Jones och Kevin Schulze, har lämnat. Men var hamnade de? Och hur går det för dem? Sporten har svaret på dina frågor.

Först ut att lämna var ju flopp-kanadensaren Gabriel Desjardins. Hans farväl aviserades på självaste julafton ifjol och nästa anhalt blev SönderjyskE i Danmark. Där stannade han bara säsongen ut och noterades 10 poäng (3+7) på 12 grundseriematcher och dessutom 6 poäng (3+3) på 14 slutspelsmatcher där hans lag föll i finalspelet.

Till den här säsongen skrev han på för kinesiska ORG Beijing i den ryska andraligan VHL. Laget är farmarklubb till KHL-laget Kunlun Red Star. Han har hunnit spela tre matcher för sin nya klubb i säsongsinledningen och hittat målet en gång.

Efter jul lämnade nästa spelare då Trevor Mingoia såldes till Rögle BK. Efter en magnifik start i Skåne-klubben mattades produktionen av och han stannade på 12 poäng (7+5) på 26 grundseriematcher och två poänglösa slutspelskamper. Flyttlasset gick österut efter säsongen och Mingoia signade för KooKoo Vanta i finska Liiga. Där är tävlingssäsongen igång och Mingoia har gjort 1+1 på de två första ligamatcherna. I KooKoo är Mingoia lagkamrat med tidigare allsvenska spelarna Vilmos Gallo och Henrik Haukeland.

Inte heller Kevin Schulze slutförde säsongen i VIK utan såldes till Leksand strax innan deadline. Där blev det först 0+1 på 8 matcher i grundserien och i det Leksand som sedan tog klivet upp till SHL blev det 7 assist på 12 kvalmatcher. Han flyttade till denna säsong ner till Nürnberg i den penningstinna DEL-ligan i Tyskland. Ligan har börjat och Schulze är poänglös efter två matcher.

Den enda som löpte VIK-linan ut ifjol var kanadensiske center-dynamon Kellen Jones. Hans 30 poäng var bäst i VIK och till denna säsong återförenades han med tvillingbrorsan Connor i schweiziska andraligan, närmare bestämt Thurgau. Jones har börjat knackigt, precis som laget, och står på en assist på de första två omgångarna.

Alla siffror är hämtade från Eliteprospects statistikdatabas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Cykel och personbil i krock

Västervik

Kvinna upptäckte främmande man i hallen

Gamleby

Brand släckt – orsakades av matlagning

Bilsport

Dixon fortsätter att vinna i Indycar

Fotboll

Juventus andas ut efter Ronaldos dubbel

Visa fler