Nybörjarseger i Gotland Grand National

Flertalet av de lokala förarna gjorde bra ifrån sig i årets stora enduroklassiker.

Visby 28 oktober 2019 10:20

Vann gjorde Filip Bengtsson, Vimmerby MS, som blev historisk med seger i sin första start av Gotland Grand National.

Tävlingen i sig var annars som den har varit senaste åren; fint väder under fredagen och regn innan start på lördagen, vilket innebar enorma gyttjemängder.

Flertalet av de lokala förarna från Västervik gjorde hyfsat bra resultat. Både Christian Petersson, som kör för Vimmerby MS, samt Fredrik Karlsson, Westerviks MSK, var bland de 15 bästa. 

Christian rullade in på en sjätteplats i klassen veteran modernare samt på tolfte plats i klassen motion 40–49 år. 

– När jag körde under fredagen var det helt andra förhållanden; slät bana och det gick fort. Jag gjorde vad jag kunde, tappade placeringar men tog tillbaka några på de sista varven, berättar Christian och fortsätter:

– Lördagen blev som den brukar med regn och lera. Jag kom iväg bra i starten och låg trea. Då hände något med hojen, den gick i något felläge och hade en kvarts effekt under de sista varven. Jag tappade placeringar hela tiden, vilket var surt då jag hade en kanondag på gång.

 

Fredrik Karlsson körde in på 14:e plats i samma klass. 

– Jag började med en hyfsad start. På startrakan var det mycket vatten som dränkte ner oss åkare och det tidiga regnet gjorde banan lerig. Jag fick göra glasögonbyten varje varv på grund av leran. Dessutom gick kopplingen sönder på fjärde varvet och jag körde utan koppling de sista två varven. Det resulterade i några vurpor som kostade tid, men en 14:e-placering i mål är min bästa placering på Gotland, säger Fredrik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ilkka Ranta

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Fysisk forward är klar för VIK

Ishockey

Ung back uppges var klara för VIK

Speedway

För speedwayen gör beslutet ingen skillnad

Sport

Stockholm Marathon riskerar ställa in

Sport

Janogy tar paus på grund av psykisk ohälsa

Visa fler