Västervik tar in spännande talang

Västervik Speedway har gjort klart med sin åttonde förare. "Han är stentuff och viker inte ner sig", säger Morgan Andersson.

Västerviks kommun 23 oktober 2019 14:03

Det handlar om 24-årige ryssen Viktor Kulakov som är född i Samara i Ryssland men bor i Torun i Polen under speedwaysäsongen.

Även den här gången har klubben skrivit ett kontrakt på två år.

Kulakov var lagkamrat med Peter Ljung i Unia Tarnow i polska andraligan i år där han var snittbäst i ligan under hela säsongen. Han körde för Rospiggarna i Elitserien i fem tävlingar där han visade hög klass. Han har även tävlat i Ryssland för Oktiabrskij där han snittade runt 2,3 poäng per heat.

– Han är riktigt duktig och jäkligt intressant. Frånsett ett par allsvenska matcher med Örnarna bland annat för ett tag sen är han relativt färsk i Sverige, så när han anslöt till Rospiggarna var det i stort sett nya banor för honom. Trots det gjorde han riktigt bra ifrån sig, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson och fortsätter:

– Jag har haft ögonen på honom hela året. Han var även med och ställde upp med utrustning och annat för oss i landslaget när vi var där borta i Ryssland. Han har ett team med manager, mekaniker och sponsorer som har varit med på högsta internationella nivå och vet vad det handlar om, så han har alla de bitarna på plats och en mycket bra uppbackning. Han lämnar inget åt slumpen.

Vad är han för typ av förare?

– Han är en ung ryss som är stentuff och som inte viker ner sig. Han passar bra in i vårt tänk och det ska bli riktigt spännande att jobba med honom, svarar Andersson.

 

Viktor Kulakov själv säger så här i ett pressmeddelande från klubben:

"Jag är mycket glad över att få chansen att representera Västervik Speedway under de närmaste två åren och jag ska göra allt jag kan för att vi ska nå upp till den målsättning klubben har, vilket innebär att vi ska åka slutspel och ta oss vidare för att slåss om de högsta positionerna”. 

Kulakov får ingångsnittet 1,556.

 

Västervik Speedways trupp 2020: Jason Doyle (1,865 i snitt), Jack Holder (1,771), Bartosz Smektala (1,571), Viktor Kulakov (1,556), Krzysztof Buczkowski (1,448), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500).

Det ska adderas ytterligare två förare i truppen innan den är färdig.

– Två till på snitt ska in, man får ju ha åtta förare med snitt över 0,5, förklarar Morgan Andersson som räknar med att presentera nästa pusselbit i lagbygget senare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Målskytt klar för Västerviks IK

Speedway

Wahlqvist sövdes ner på fredagen

Västervik

Så upptäcktes smittan på sjukhuset

Speedway

Ljungs egna ord efter kraschen

Innebandy

WIBK drar igång träningsmatchandet

Visa fler