"Vi är många steg framåt jämfört med då"

Den hockeyallsvenska säsongen, hittills, för Västerviks IK har gått i block. Nu hoppas man förlänga den pågående segersviten. Det lag som är näst på tur att försöka bryta den är Mora IK.

Västerviks kommun 22 oktober 2019 16:00

Dala-laget, tillika Mattias Karlins förra klubb, gästar Plivit Arena på onsdagskvällen. Mora har spelat in en poäng fler än VIK:s 13, och man har hittills spelat en målsnål ishockey åt båda håll, med 18 gjorda och 25 insläppta på 11 matcher.

– För vår del gör det såklart inget om dom gör noll eller ett, men vi vill gärna göra flera, säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin.

Han fortsätter:

– Det är ju göra mål det går ut på, men vi vill fortsätta se att helheten i vårt spel finns där. Vi har tightat upp det rätt bra.

VIK:s otroligt dystra rad med sex raka förluster bröts i Umeå mot Björklöven förra tisdagen. Därefter hemma-besegrade man Karlskrona i fredags och har således råg i ryggen inför Mora-matchen.

– Skillnaden är ganska stor kontra början på säsongen. Vi har fått träna och spela ihop och fått tillbaka spelare från skador så vi är ganska många steg framför där vi var då, menar Karlin.

Att möta Mora, menar Karlin, är inget speciellt. Han lämnade VIK för då nyligen uppflyttade Mora i april 2017. I januari året efter fick han lämna och återvände till VIK samma vår.

– Det är inte så många kvar där sedan min tid. Vinna vill jag såklart, men det vill man ju alltid, säger han.

Läget i truppen, då? Jo, det är som Karlin säger positivt. Inga nya skador finns att rapportera och sedan någon vecka är det 23 spelare på isen. En av dem är kanadensiske backen Brandon Burlon, som ännu inte debuterat.

– Här och nu, när vi pratar, är han inte tillgänglig för spel mot Mora. Däremot finns det en hyfsad chans att det hinner lösa sig fram till nedsläpp. Så tre spelare kommer att hamna på läktaren.

En av dem vet vi är backen Henrik Malmström, vars hand ännu inte är redo för ishockey. Det kommer att bli en back, vem det blir avgörs när ledningen definitivt vet om Burlon är tillgänglig. Dessutom är VIK 14 forwards, vilket betyder att en hamnar utanför matchtruppen. Hur tankarna går kring målvaktssidan ville Karlin inte berätta men han hade lovord att ösa över Samuel Ward.

– Han ska vara jättenöjd med hur han spelat hittills. Han var bra redan innan han blev sjuk och har hittat tillbaka till där han var då.

Sporten direktrapporterar från VIK:s match mot Mora, som börjar 19:00. Sportens rapportering drar sedvanligt igång ungefär en kvart innan nedsläpp, alltså 18:45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer!
Västervik

Tittarsuccé för Visfestivalens livestream

Västervik

Sjölander (M) föreslår aktivitetspark

Speedway

Positiv respons från sponsorerna

Västervik

Fick däcken sönderskurna efter dispyt

Västervik

Tidningsbud upptäckte brand

Visa fler