Öhman: "En dålig start i tredje"

Ledning inför sista perioden men VIK fick inte med sig någon poäng från hemmamötet med Tingsryd på onsdagskvällen.

Västerviks kommun 2 oktober 2019 21:55

Detta trots att man alltså ledde med 2–1 med 20 minuter kvar att spela. Sista perioden vanns av gästerna med klara 4–1, varav ett kom i tom kasse, vilket betydde 5–3-seger för Tingsryd.

– Vi ska kunna göra det mycket bättre i tredje. De får två snabba mål och att få det emot sig är inte bra för självförtroendet, säger forwarden Victor Öhman efter matchen.

Något som däremot var bra för hans eget självförtroende var det faktum att han blev målskytt för första gången denna allsvenska säsong. Han stötte in 2–1 till VIK i slutdelen av den första perioden.

– Det är (Erik) Nyström som gör det bra hela vägen. Han väggspelar med (Darren) Nowick och jag försöker hitta en yta på bortre, får den och kunde raka in den.

Mot Hästen sköt Öhman sex skott utan utdelning. Mot Tingsryd var han placerad i en nykomponerad kedja tillsammans med just Nyström och Nowick.

– Vi har provat lite olika. Idag kändes det bra. Nyström är snabb och kvick med bra spelsinne, jag tycker vi hittade varandra rätt så bra.

Inför matchen hade VIK pratat om att inte hamna i underläge –  något man gjort i samtliga matcher hittills. Tingsryds-drabbningen utgjorde inget undantag utan gästerna nätade först, efter drygt åtta minuter.

– Det är sjätte matchen vi spelar och vi har legat under alla sex gånger. Det är svårt att hämta upp hela tiden och såklart bättre att spela med ledning.

VIK:s förlustrad är nu uppe i tre raka och nästa match i kalendern är BIK Karlskoga borta på fredag. Victor Öhman har segerreceptet klart.

– Blåstället på. Vi vet att det alltid är grisigt när vi kommer dit och vi måste svara med samma medicin. Sen måste vi bli bättre i special teams (power play och box play). Power play var inte bra idag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer
Ishockey

Så ska VIK lösa Georgssons dubbla roller

Ishockey

VIK har gjort klart med assisterande tränare

Fotboll

Det här gäller om ett lag vill flytta sina matcher

Triathlon

Ironman i Kalmar ställs in i år

Sport

Tottenhamstjärnan om militärtjänsten: Var tufft

Visa fler