Flera spelare på skadelistan hos VIK

Ytterligare två spelare återfinns nu på skadelistan hos Västerviks IK.

Västerviks kommun 22 september 2019 14:20

Sedan tidigare är Rob Bordson, Adam Plant och Henrik Malmström skadade. Nu kan även backen Niklas Folin och forwarden Victor Öhman läggas till den mörka listan.

Folin och Öhman fick smällar i samband med fredagens seriepremiär mot Modo som gjorde att båda missade söndagens isträning.

– I dagsläget är ingen av dem aktuella för spel mot Västerås, säger VIK-tränaren Mattias Karlin efter söndagens träning.

Skadorna kommer extra olägligt för VIK med tanke på att laget ska spela fyra matcher på sju dagar. Först ut är måndagens hemmamatch i Plivit arena mot Västerås.

– Självklart är det inte optimalt, men vi får göra det bästa av situationen. Det gäller att spela smart, poängterar Karlin.

Han har en ganska klar bild hur Västerås kommer att spela eftersom laget har samma tränare som förra säsongen – och stommen av spelare är kvar.

– Det vi ska ta med oss från Modo-matchen är att vi följde matchplanen bra där vi tog bort mittzonen på ett bra sätt. Vi tråkade ut dem helt enkelt, menar Mattias Karlin.

På grund av alla skador har VIK lånat backen Marcus Ersson från Brynäs i tre matcher. Han var med mot Modo i fredags och ska spela mot Västerås och Almtuna på onsdag.

– Jag blev skadad på försäsongen, så detta är ett bra tillfälle för mig att komma i matchform igen, säger Marcus Ersson.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en tvåvägsback där styrkan ligger i defensiven. Jag har ett bra första pass, svarar Marcus, som ser fram emot att få göra hemmadebut för VIK.

– Jag hoppas det kommer mycket publik eftersom jag har hört att det brukar bli ett bra tryck under matcherna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
VIK HA 2019/20
Ishockey

Han tilldelades supportrarnas pris

Ishockey

Här hamnar inlånade VIK-spelaren

Ishockey

"Ligger kontrakt ute till flera spelare"

Ishockey

Vill inte att licenskravet ska tillämpas

Ishockey

Beskedet: VIK:s match ställs in

Visa fler
Läs mer
Ishockey

Jones: "Skulle inte säga nej..."

Ishockey

VIK plockar in ersättare för Ward

Ishockey

Bomben: Förre stjärnan kan återvända till VIK

Ishockey

Fysisk forward är klar för VIK

Ishockey

Forwarden lämnar SHL-klubben – aktuell för VIK

Visa fler