Mer än hälften av personalen uppsagd – 7 maj sker förändringen

Svensk hemleverans, företaget som kör ut Västerviks-Tidningen och de andra tidningarna i NTM, varslade tidigare i år om uppsägningar efter den minskade frekvensutdelningen. Från och med den 7 maj försvinner mer än hälften av buden i Västervik och Vimmerby.

Mattias Ternstedt, vd Svensk hemleverans.

Mattias Ternstedt, vd Svensk hemleverans.

Foto: Albin Wiman

Västervik2024-04-30 16:00

Det är 29 bud som kommer att få sluta på Svensk hemleverans – SVHL – från och med tisdagen den 7 maj. 21 bud blir kvar. Det är en jätteförändring, det säger SVHL:s vd, Mattias Ternstedt. 

– Eftersom vi går ner i frekvens så innebär det att halva upplageintäkten försvinner mer eller mindre. 

Det var den 25 januari som personalen i Västervik och Vimmerby fick informationen om att tidningarna skulle börja delas ut varannan dag. Förhandlingarna hölls i februari. 

– Det är en stor förändringsresa just nu och det är kopplat till digitaliseringen. Men man får göra det bästa av situationen, säger Ternstedt. 

Är det många som varit ledsna?

– Absolut, det är en stor omställning för oss. Personalen har erbjudits stöd. 

Hur kommer kunderna att märka av förändringen?

– Det blir nya rutter och det kan påverka kvaliteten initialt. Kunderna kan få tidningen på nya tider, har man fått den vid 04 så kanske man nu kommer få den vid 05:30 istället, men det kan gå åt andra hållet också. Alla kommer få nya linjer och det brukar ta några dagar innan det sätter sig. Men vi är vana att göra omläggningar så det ska gå bra. 

Av de 21 buden som blir kvar kommer 18 att jobba i Västervik och 3 i Vimmerby. Merparten av buden kommer alltså utgå från Västervik men även köra ut tidningar i Vimmerby. Tidigare tog det i snitt 3,5 timme att köra ut tidningar på en linje, nu när områdena ökar kommer en linje att snitta på 5,5 till 6 timmar. De som blir kvar kommer också att gå upp i arbetstid. Innan det här hade man inte en enda heltidsanställning vid kontoren i Västervik eller Vimmerby, nu kommer alla anställda att gå upp till heltid. 

– Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en högre sysselsättningsgrad är klart positivt, säger Mattias Ternstedt. 

Kommer andra delar i verksamheten att påverkas, paketutdelningen till exempel?

– Vi kommer att köra ut paketen samma dag som huvudtidningen går ut, det blir varannan dag istället för varje dag. Men paketen kommer att köras ut ungefär samma tid som innan.                                                                                                            

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!