Logga in
Logga ut

Tipsa VT

Vi behöver er!

De bästa artiklarna grundar sig i tips från allmänheten. Det är ni där ute som har kunskapen, det är ni som vet vad som händer. Vi är beroende av att ni hör av er till oss.

Så tveka inte att komma med tips!

Det behöver inte nödvändigtvis handla om ”skandaler” utan kan likväl handla om framgångar och roliga aktiviteter.

Självklart är vi noggranna med källskydd. Vi lever på vår trovärdighet och jag kan garantera att du är skyddad om du vill lämna ett tips anonymt. Vi avslöjar aldrig våra källor.

Jobbar du inom offentlig verksamhet, så som i en skola, omsorg eller i en myndighet, så har du dessutom skydd från båda sidor. Det kallas meddelarfrihet, ett skydd till dig som vill blåsa i visselpipan om du upptäcker något fel i din verksamhet som du tycker bör komma till allmänhetens kännedom. Om du ”läcker” uppgifter om din verksamhet till media får din arbetsgivare eller kollega inte efterforska källan, ett skydd som är reglerat i grundlagen.

Självklart gör vi journalister egna granskningar av verksamheter utan inblandning från insidan. Men de mest betydelsefulla granskningarna härstammar ofta från tips från någon med insyn. Offentlighetsprincipen, källskydd och meddelarfriheten är något av det viktigaste vi har, något vi definitivt inte ska ta för givet.

Så, tveka inte att höra av er till oss. Tillsammans utgör vi ett av de viktigaste naven i en fungerande demokrati.

Christoffer Nielsen, nyhetschef

 

Så här tipsar du oss:

Skriv in ditt tips i formuläret här intill och tryck på Skicka

Mejla till tipsa@vt.se

Ring vår tipstelefon på 0490 - 666 20

 

När du skickar in bilder eller filmer ger du oss tillåtelse att kostnadsfritt publicera dem i våra kanaler inom Östgöta Media eller i videospelaren Flows nätverk - men du har chans att vinna upp till 7000 kronor. Läs mer om det här.

 

Läs mer om Tryckfrihetsförordningen

Läs mer om Yttrandefrihetsgrundlagen

 
 

Tipsa VT

Här kan du lämna ett tips till VT:s redaktion! Du kan vara anonym men vi är tacksamma om det går att nå dig som har tipsat om vi behöver mer information. Glöm inte att du omfattas av det grundlagsstadgade meddelarskyddet vilket innebär att vi på VT inte får berätta vem som har lämnat tipset om du inte vill det.

Här kan du skriva ditt tips!
Tipsarens namn
Tipsarens telefonnummer
Tipsarens e-post
Namn och/eller kontaktinformation till annan kontaktperson
Här har du möjlighet att bifoga en fil