Forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med VIK och ansluter till klubben direkt.

– Det har inte varit några som helst tveksamheter från vår sida. Hans tryout gick ut den 10 september så efter det var vi definitivt tvungna att fatta ett beslut, säger VIK:s sportchef Tomas Lind, som berättar att det hela blev mer eller mindre klart tidigare än så.

– Alla kände sig väl egentligen överens redan för en vecka sedan, men då jag har varit borta på semester har det officiella beskedet dröjt lite. Nu är det dock helt klart att han stannar med oss säsongen ut till att börja med.

20-årige Tony Pappila är en högerfattad forward som senast kommer från spel i Malmö Redwawks organisation, där det undantaget en match i A-laget och en match på lån till Pantern, blev spel i J20 förra säsongen. Innan dess har han tillhört både Frölunda och Rögle, där han representerade J18 och J20.

– Vi får in en väldigt hårt arbetande spelare som har en stor potential. Vi tror att han kan växa här i Västervik och baserat på det vi sett i både match och på träning så är han redan långt fram, menar Lind.

På 25 matcher i Malmö blev det imponerande 31 poäng för Tony som vill beskriva sig själv som en spelare som är snabb på skridskorna och i kombination med ett hårt jobb kan göra det där "lilla extra".

– Jag tror jag funkar bra både framåt och bakåt. Därför har vi inte pratat så mycket om någon specifik roll, utan det får bli något som växer fram under säsongen, säger Tony.

Hur kändes det att skriva på för VIK?

– Det har varit mitt förstaval hela tiden och det var otroligt skönt när jag satte min namnteckning på kontraktet idag. Det känns som helt rätt steg för mig att ta i karriären just nu och förhoppningsvis kan jag hjälpa VIK till att göra en bra säsong.

Det här blir Tonys första riktiga seniorsäsong och han hymlar inte med att han är inställd på en ganska stor omställning.

– Det får ta den tid den tar. Jag känner mig redo även om det såklart var stor skillnad att möta allsvenska lag nu i träningsmatcherna. Allt handlar om att anpassa sig och det tror jag att jag kommer göra, avslutar Papilla.

Om Tony Papilla är det sista namnet in i VIK:s trupp är ännu inte klart enligt Lind.

– Vi stänger inte dörren helt. Det kan vara så och det kan inte vara så. Vi får se helt enkelt.