VIK-killarna som numera spelar i IK Oskarshamn (Andrae) och HV71 (Åhman) körde över allt motstånd i gruppspelets fyra första matcher.

Eller vad sägs om följande segerrad:

11–0 mot Gotland, 13–0 mot Bohuslän/Dalsland, 7–0 mot Blekinge och 7–1 mot SIF-laget. 38–1 i målskillnad på fyra matcher alltså, helt galet.

– Hela laget spelade riktigt bra. Vi fick ihop alla femmor på ett bra sätt, säger August Åhman.

– Att vi skulle ta många segrar var väntat, men det var ändå lite förvånande att det gick så himla bra som det gjorde, säger Emil Andrae.

Med dessa resultat var Småland naturligtvis klart för slutspel. Huruvida de skulle vinna gruppen eller ej avgjordes i dagens sista batalj, då väntade en högintressant seriefinal mot Västergötland. Västergötland hade också vunnit rubbet i gruppen, och har +22 i målskillnad.

I den första perioden tog Småland ledningen med 2–0. Västergötland vände dock till 2–4, innan Småland fick in 3–4 innan pausen.

Västgötarna var dock för starkt i en match som bjöd på många utvisningar. 3–5 skrevs slutresultatet till och Småland kom tvåa i kvalgruppen.

– Klart det var trist att förlora. Men det spelade ingen roll egentligen. Det var lite svårt att ladda om, säger Emil Andrae.

VIK-produkterna har varit flitiga poänggörare. Forwarden Augusti Åhman har smackat in tolv poäng (9+3) på sina fem matcher. Backen Emil Andraes facit är minst lika charmant då han står bokförd för elva poäng (3+8) på lika många matcher.

– Jag spelar med bra spelare, då brukar poängen rulla in, säger August Åhman.

– Det är alltid lättare att göra poäng när man har bra spelare omkring sig, säger Emil Andrae.

De kan nu blicka fram emot slutspelet i Göteborg i början av november. Från den andra kvalgruppen gick Västmanland och Hälsingland vidare dit.

– Jag tror att vi kan gå riktigt långt om vi får ihop spelet på lika bra sätt igen, säger Åhman.

– För mig är medalj fullt möjligt, säger Andrae.

Småland hamnade i en slutspelsgrupp bestående av Stockholm syd, Södermanland, Östergötland och de själva.