– Det kräver så mycket mer av oss för att fortsätta vara en allsvensk förening. Tidigare har det funkat med ideella krafter, men nu måste vi växa och öka intäkterna, och då håller det inte att göra det här på fritiden eftersom vi har andra jobb på dagarna, säger nuvarande klubbchefen Magnus Nilsson som därmed inte kommer att vara kvar på den positionen sen.

– Nej, jag kommer inte att vara klubbchef längre. Jag och Stefan Jillehed har haft ansvaret för marknadsbearbetningen sen 2002, nu är det dags för nya ögon och idéer. Men varken jag eller Jillehed kommer att försvinna. Det händer så mycket hela tiden så risken att vi skulle vara överflödiga är väldigt liten, men exakt vad jag ska göra vet jag inte än.

Vad är det för typ av person ni söker till den här tjänsten?

– Utåtriktad och bra på att bygga nätverk. Huvuduppgiften blir att stärka vår position gentemot våra partners. Vi måste växa ekonomiskt eftersom vi är en av de minsta ekonomierna i Hockeyallsvenskan, menar Nilsson.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och för att få hjälp i rekryteringsprocessen har VIK anlitat ett rekryteringsbolag.

– Det är ett annorlunda jobb att vara klubbchef i en förening, det finns inte så många såna tjänster i Sverige. Därför använder vi oss av ett lite annorlunda sätt att hitta den här människan på.

Vill man inte söka tjänsten kan man tipsa om en lämplig kandidat. Skulle sen den kandidaten bli anställd får man en så kallad finders fee (hittelön) på 9 000 kronor.

Senaste ansökan är den 17 mars.