Det var efter halva första perioden som VIK-forwarden Conny Strömberg visades ut i två minuter för diving. Efter matchen, som IKO vann över VIK med 2–1, valde domaren Christoffer Karlsson att anmäla Strömbergs diving till disciplinnämnden.
– Regeln är så att om man får en utvisning för diving och domaren bedömer att det är osportsligt så kan han anmäla det till disciplinnämnden. Efter det tar disciplinnämnden ett beslut om de håller med domaren eller inte. Conny kan bli drabbad av en bot på upp till 5 000 kronor tror jag att det är. Den är helt personlig så det är ingen avstängning eller något annat som klubben blir drabbad av, förklarar VIK-tränaren Roger Forsberg.
Vad säger du om att Strömberg blivit anmäld?
– Jag har ingen kommentar till det överhuvudtaget, jag tycker att det är svårt att se på videon och att det var svårt att se från båset när det hände. Conny säger att han fick en klubba innanför byxan, att det gjorde ont och att han sa "aj".
Conny Strömberg själv tycker att utvisningen var fel.
Hur upplevde du situationen?
– Han slashade mig med en hand och det tog på insidan av knäet under benskyddet. Jag vek ner mig och sa aj. Det tog på benet, det var absolut ingen filmning. Domaren sa att det var diving och han trodde väl det, men det är helt fel, svarar Strömberg.
Vad säger du om anmälan till disciplinnämnden?
– Jag ska säga vad jag tycker om vad som har hänt och vi ska lämna in en förklaring i morgon, mer finns inte att säga.
VT har sökt domare Christoffer Karlsson utan framgång.