Med sina 23 mål i grundserien blev Olle sjätte bästa målskytt i serien. Flest mål gjorde Södertäljes Anton Holm med 28 mål.

Totalt fick Olle ihop 38 poäng, 25 mål och 13 assist, på 57 matcher i Hockeyallsvenskan och slutspelsserien.

Detta var dalmasen, Olle har Björbo IF som moderklubb, första säsong i Hockeyallsvenskan och han satte helt klart avtryck direkt.

Är du förvånad att det gick så bra?

– Både och. Jag vet om min kapacitet. Det var nog ingen annan som hade räknat med att jag skulle göra så många mål som jag gjorde. Lite överraskad är jag dock, svarar 24-årige Olle Liss.

Ett bra bevis på att Olle vet vart målet är beläget är att han de fyra senaste säsongerna har gjort minst 22 mål för sina klubbar varje säsong.

Olles framfart på isen har inte gått obemärkt förbi. Det finns nämligen ett flertal alternativ i Hockeyallsvenskan för Olle när han ska ta ställning var han ska spela nästa säsong.

– Om jag är het på marknaden är väl att ta i, men det finns alternativ. Alla vill ha besked så snart som möjligt, men jag har inte satt något datum när jag ska ha bestämt mig. När det känns rätt för mig så kommer jag att ta mitt beslut och meddela var jag ska spela.

Olle har varit i kontakt med VIK:s sportchef Tomas Lind som har meddelat att klubben gärna ser att Olle blir kvar ytterligare en säsong.

– De har sagt att det finns potential för mig att fortsätta utvecklas i klubben samt att de är nöjda med mig. Det är kul att höra.

Vad talar för och emot VIK?

– Jag har trivts fantastiskt bra i Västervik. Vi har bevisat att vi är ett topplag och jag tror inte att så många lag kommer underskatta VIK nästa säsong. Är man ett topplag i Hockeyallsvenskan så är man ett bra lag helt klart. Sedan vill man framåt och uppåt i karriären, så det gäller att överväga erbjudanden man får, svarar Olle Liss.

vik