VIK återfinns på tolfte plats med 33 poäng efter 26 matcher.

– Det är kanske är inte riktigt där vi vill vara. Totalpoängen hade vi gärna fått upp lite grand. Framförallt starten på serien var inte bra. I de första 15 matcherna tog vi inte så många poäng som vi ville, säger Dan Pettersson.

– Däremot tycker jag att vi har kommit mer och mer på slutet. Det ska vi ta med oss in i runda tre.

Vad har varit bra de två första rundorna?

– Även om det gick tungt i början så har vi hela tiden trott på det och att vi verkligen inte har tappat konceptet någon gång. Även när vi förlorade så gjorde vi ganska bra prestationer. Prestationen över tid får vi vara relativit nöjda med, men det är poängen som räknas och det är det enda som betyder någonting. Vi får se till att ta lite flera poäng under andra halvan.

Vad måste förbättras för att det ska bli flera poäng?

– I början var det att vi släppte in väldigt billiga mål samtidigt hade oförmågan själva att göra mål. Jag tycker att båda delar har blivit bättre på slutet. Nu har vi verkligen fyra kedjor som kan göra mål och verkligen kör. Vi har även slipat bort många billiga mål på slutet och det är en förutsättning för att kunna vinna.

Ska VIK lyfta i tabellen gäller det att laget börjar plocka poäng på bortaplan. Hittills har det bara blivit sex poäng och med det är laget sämst i hela serien.

– Det känns som det är på uppgång. Jag tycker vi var nära att ta poäng mot Leksand. Givetvis kommer det krävas mycket mera poäng på bortaplan under sista halvan om vi vill spela en positivt hockey när grundserien är slut. Helt klart är det så.

Troja/Ljungby väntar på hemmaplan när den tredje rundan inleds på fredagskvällen. En viktig match i kampen att undvika de två sista platserna med tanke på att VIK återfinns på tolfte plats med 33 poäng och kronobergarna är på 14:e plats med 28 poäng. En VIK-seger skulle innebära att det skiljer åtta poäng mellan lagen.

– Vi sätter ett pris på alla treor vi tar, men det är ett lag som vi tampas med så det är en jätteviktig match. Det gäller att vi taggar på oss energi och kommer ut stenhårt.

Med sina 14 poäng, sju mål och sju assist, ligger Dan tvåa i VIK:s interna poängliga.

Hur ser du på sin egen säsong så här långt?

– Det har varit lite upp och ner också. Jag började helt okej, men sedan kom in i en liten svacka i mitten av serien där det gick lite tynge. Nu känns som det som jag är på uppgång, konstaterar VIK:s kapten Dan Pettersson.

vik