Hör ni?

Det snackas ovanligt mycket fotboll i Västervik.

Och jag förstår precis varför.

Artikelbild

Fotbollen, som alldeles för länge har varit ett mörkt hål i staden när det kommer till att nå en högre nivå, har börjat röra på sig.

Och det är inga små rörelser vi snackar om. Västerviks FF har spänt musklerna rejält – och byggt ihop en trupp som är den starkaste vi har skådat i kommunen på över ett decennium.

Ur det totala mörkret som har rått, ser vi nu tydliga konturer av ett ljust sken i horisonten.

Ett ljus som innebär avancemang till division 3 för VFF.

Det är oerhört välkommet.

Västerviks FF var inte blyga under silly season. De plockade fram essen ur rockärmen och värvade in en division 2-trio från Vimmerby i form av Jimmy Svensson, Johan Lundin och Magnus Eriksson. Tre spelare som kommer att vara dominanta i fyran.

Redan där såg VFF hyperintressant ut – men Björn Karlsson hade mer kort att spela ut och fyllde på med ytterligare kompetens i sex nyförvärv där vindsnabbe Frithiof Djerf sticker ut.

Och då har jag inte ens nämnt Oscar Möller med mängder av matcher i Allsvenskan och Superettan på sitt cv.

Hur mycket Möller kommer spela återstår att se. Men när han är med kommer VFF förfoga över hela seriens bästa anfallare. Som är uppbackad av bästa mittfältaren i Jimmy Svensson. Som i sin tur har bästa mittbacksparet Johan Lundin och Fredrik Lindhe bakom sig.

Dessutom finns dokumenterat skickliga division 4-spelare som Håkan Karlsson, Kliton Bakiu och Tobias Bertilson kvar.

Att säga att det ser bra ut är en underdrift.

Tränaren Magnus Fält har en drömtrupp att arbeta med under sitt första år som huvudansvarig. Både bredden och spetsen finns där. Allt Fält hade kunnat önska finns på plats.

Nu handlar det om att få ihop alla skickliga komponenter till en vägvinnande enhet.

I och med att elitfyran lades ner kommer division 4 i år att vara tuffare än tidigare. Men trots det: Västerviks FF får acceptera att vara seriefavorit, vad de än säger själva.

De fotbollsintresserade i kommunen har länge suktat efter ett lag i en nationell serie som innebär division 3 och uppåt. Det har svidit att se Vimmerby IF och Oskarshamns AIK, på ett imponerande sätt, etablera sig i division 2 respektive division 1.

Nu är möjligheterna större än på länge att Västerviksfotbollen når en anständig nivå. Bättre förutsättningar går knappast att få.

Pressen är tung på Magnus Fält – men det får han leva med.

Jag säger inte att de kommer att jogga hem serien.

Jag säger däremot att VFF i slutändan bör ta hem det här.