Therese är en välförtjänt stipendiat

För sina insatser som ledare belönas Therese Jonsson med Småland-Blekinge Dansportsförbunds ledarstipendium.

Therese Jonsson tilldelas Småland-Blekinge Dansportsförbunds ledarstipendium.

Therese Jonsson tilldelas Småland-Blekinge Dansportsförbunds ledarstipendium.

Foto: Rikard Nilsson

Tävlingsdans2019-11-27 14:03

Det var en mycket överraskad Therese Jonsson som på måndagskvällen fick ta emot priset av DK Danzvetts ordförande Yvonne Nyman i samband med en ledarträff.

I motiveringen står det följande: "Therese uppfyller med råge de stränga kraven för att vara en kandidat som gör att hon kan söka medel ur fonden".

Therese är kursledare och har dragit igång ungdomsverksamheten i föreningen igen. Hon jobbar med klubbtävling och uppvisningar, ungdomsarbete och planering och socialt ansvarstagande. Hon har även initierat till danser för personer som är inskrivna i omsorgsverksamheten, och jobbar med laganda och inspiration på tävlingar och med trivseln i lokalen och vid kurser.

Hur känns det här?

– Det känns jätteroligt, men väldigt oväntat. Det trodde jag inte, men så kul, svarar en skakig Therese Jonsson.

Hur inspirerande är det är?

– Det är absolut inspirerande för min egen skull.

Therese har varit buggledare i föreningen i fyra-fem år. Hon startade barnverksamheten för två år sedan på Lidhemsskolan där hon jobbar. Verksamheten flyttades sedan till nuvarande lokalen där Västerviks Klätterklubb låg tidigare.

– Sedan vi fick tillgång till vår nuvarande lokal har vi fått in fler ledare och fler barn. Det är jätteroligt, säger Therese.

I samband med att föreningen fyller 30 år under 2020 kommer barnen att uppmärksammas med en tävling i Arenan den 29 februari.

– Vilka barn som helst är välkomna och de koreograferar sina egna danser. Domare kommer Tony Irving från Let's Dance att vara och det kommer att bli häftigt, berättar Therese.

Dansen har funnits med i Thereses liv sedan hon var tre år, och hon höll på tills hon var 16 då fotbollen tog över. Efter att ha fyllt 30 år tog Therese upp dansintresset igen i och med att hon gick en buggkurs.

Stipendiet består av 1 500 kronor. Dessa pengar ska gå till egna danskurser under våren.

– Jag började dansa med en ny partner i februari och vi sade på skoj att vara med på SM 2020 skulle vara kul. Man måste ha ett mål och sträva mot något. Vi behöver göra två tävlingar till under våren för få delta i SM, men det ska vi klara av, konstaterar Therese Jonsson.

Danzvetts ordförande Yvonne Nyman uppvaktade med blommor och diplom.

– Vi kände verkligen att Therese stämde in på kraven. Hon var värd att bli nominerad. Detta är troligen första gången som en ledare från klubben får detta stipendium, säger Yvonne Nyman.

Karta: Järnet i Västervik AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!