Efter att den omtyckta klubbmedlemmen Ewa Andersson gick bort 2013 bestämde sig arrangörklubben, Västervikortens RF, för att namnge den mest prestigefyllda tävlingen under Stora Westervikshoppet i hennes namn. Och startlistan till 1.40-hoppningen i årets upplaga var mer stjärnspäckad än någonsin. Malin Baryard-Johnsson, Daniel Svensson, Helena Lundbäck och hennes man Roberto Cristofoletti deltog alla i tävlingen som lockade många åskadare på VORF:s nya anläggning.

– Vi har haft tävlingar hela helgen men det är klart att den här klassen lockar flest personer utifrån. Idag är det fullt både på läktaren och parkeringen vilket antagligen beror på att vi lyckats få ihop så etablerade namn till tävlingen, säger pressansvarig Gunilla Johansson.

Stjärnorna som nästan uteslutande kommer med sina framtidshästar för att de ska få tävlingsrutin, snarare än sina absolut bästa hästar för att vinna, tycker att de fått med sig det de velat från helgen.

– Resultaten kommer verkligen i andra hand för mig. Det är inte ofta mina hästar får chansen att tävla på en så här fin bana så det känns väldigt positivt. Oavsett om de skulle riva något hinder är det en nyttig erfarenhet för hästen det också, menar Malin Baryard-Johnsson.

Trots den aningen blygsamma målsättning inför tävlingen så pallade Baryard-Johnsson för favorittrycket med hästen H&M Indiana, som tillsammans tog hem förstapremien på 10 000 kronor efter en omhoppning där internationellt rutinerade Daniel Svensson kom både tvåa och trea med olika hästar.

– Jag tycker att vi har fått med oss bra erfarenheter härifrån. Som jag sa tidigare så var inte huvudanledningen till att vi åkte hit att vinna, men det är klart att det känns extra bra när man gör det, avslutar Baryard.