VARGARNA

1) Kim Nilsson +++++

– Han har inte riktigt nått tillbaka till de stora höjderna sedan han kom tillbaka från skadan. Men Kim Nilsson är Kim Nilsson – wild card-föraren till Friends Arenas GP kommer att bli en tung faktor i finalen. Även om hans femma inte är solklar formmässigt, så är toppbetyget ändå gjutet.

Artikelbild

2) Jonas Davidsson +++

– En stor nyckelfigur för Norrköpingslaget. Vilken sida Jonas vaknar på de båda torsdagarna kommer att få stor påverkan på matcherna. Om starterna sitter där, så blir han svårslagen.

3) Linus Sundström +++++

– Efter att ha haft lite bekymmer på Kråkvilan under året, har masen nu på slutet hittat rätt även där. Sundström gör en kanonsäsong, hans bästa i karriären, och kommer att håva in poäng. Superstar på den här nivån.

4) John Lindman ++

– Lindman är en omdebatterad förare efter att ha varit involverad i flera otäcka krascher de senaste åren. Bakom det där döljer sig en förare med potential. I det här sällskapet, i ordinarie väst, kommer han dock hålla en lägre profil – såvida det inte vurpas vill säga.

5) Daniel Davidsson ++++

– Storebror Davidsson gör en väldigt fin säsong, framför allt i Elitserien där han i stort sett var den enda i Piraternas stjärnfyllda lag som kan blicka tillbaka mot fiaskosäsongen med hedern i behåll. Som 34-åring har han steppat upp. Tar för sig mer på banan nu.

6) Rasmus Broberg +

– Broberg ska absolut tas på allvar. Vid en bra dag kan han vinna heat i Allsvenskan, vilket han har visat i år. Men i grund och botten är det finalens svagaste chaufför, även om det säger mest om hur hård konkurrensen är.

7) Kenny Wennerstam ++

– Min namne har mest stått och trampat på samma ställe i år. Det är bara ett bevis på hur tuff sporten är och vilket enormt jobb som krävs för att lyfta. Wennerstam är emellertid en bra kille att ha på reservplats.

VÄSTERVIK

1) Victor Palovaara +++

– Den gode värmlänningen har inte kunnat axla Mikael Max roll som Västerviks tredje heatledare. Men det var det få som trodde och han har ändå gjort en fullt godkänd säsong. Kunnandet finns absolut, lär vara extremt hungrig efter en längre vila.

2) Oliver Berntzon +++

– Det bubblar massvis av potential i Berntzon, som bara väntar på att explodera. Finalen vore ett utmärkt tillfälle för det. Startar ofta svagt, men har mycket power ute på ovalen.

3) Peter Ljung +++++

– Seriens bäste förare. Ljung är lika pålitlig i Allsvenskan som tomten är på julafton. Verkar älska den superviktiga roll som han har.

4) Joel Andersson +++

– Den frispråkige Kumlasonen har, lite i skymundan, gjort ett gäng riktigt bra insatser 2017. Skadan han har dragits med blandat med lite körning på slutet gör emellertid Andersson svårbedömd. En intressant joker.

5) Mikkel Bech Jensen +++++

– Inledningen i Västervik var inte bra. Därefter har Mikkel höjt sig markant och varit den storstjärna som han ska vara på allsvensk nivå. Leder skeppet tillsammans med Ljung. Ren och skär dansk dynamit.

6) Freddie Eriksson ++

– Jag hade hoppats på lite mer från rutinerade Freddie i år. Samtidigt är det väl ett sundhetstecken att det inte går lätt när man haft ett längre break från sporten. Även om farten inte är den bästa, så har han en tuffhet och rutin som räcker en bit.

7) Joel Kling ++

– Virserumsgrabben med efternamnet som förpliktigar har en åkstil i världsklass. Däremot har formen de sista veckorna inte alls varit på den nivån. Kling är ett frågetecken inför finalen. På reservplats bör han dock flyga igen.

Totala pluspoäng: Vargarna–Västervik 22–23.