Davidsson har fått ihop Piratlaget

Han har jobbat dag och natt. Men lagom till deadline så kunde Piraternas lagledare Daniel Davidsson presentera en trupp för säsongen 2020.

Efter två intensiva veckor så har nu David Davidsson fått ihop Piratlaget till kommande säsong.

Efter två intensiva veckor så har nu David Davidsson fått ihop Piratlaget till kommande säsong.

Foto: Peter Calén

Speedway2019-12-01 20:21

Två veckor hade Piraternas lagledare Daniel Davidsson på sig att få ihop Piratlaget efter att styrelsen gett beskedet att klubbens ekonomiska problem var lösta. 
Och med några få timmar innan Svemo stängde anmälningstiden för säsongen 2020 så gick Davidsson signaturen på det sista kontraktet. Därmed så kan han pusta ut och konstatera att han lyckats med uppdraget. 
– Jag tycker vi har fått ihop ett helt okej lag med de ingångsvärden vi hade att jobba efter. Det är ett lag som passar i Motala framför allt och det var det vi var ute efter först och främst. Vi ville ha folk som trivs här och alla de som vi nu har vill verkligen komma hit. 

Har det varit ett svårt jobb med tanke på hur situationen har varit i Piraterna?
– Det är klart att de haft funderingar och kommit med frågor. Men de har köpt anledningarna till varför det varit som det varit och de har köpt hur vi har tänkt för framiden. Så det har faktiskt gått förvånansvärt lätt, säger Davidsson.

Sedan tidigare har det varit klart att Pawel Przedpelski, Peter Kildemand och Andej Karpov kör för Piraterna 2020. 
De förare som Daniel Davidsson nu fyllt på truppen med är en blandning av tidigare välbekanta Piratprofiler och helt nya bekantskaper för Motalapubilken. 
För Grzegorz Walasek, Joel Larsson och inte minst Jonas Davidsson behöver ingen närmare presentation. 

Däremot så blir australiensaren Josh Grajczonek en helt ny bekantskap för Piratsupportrarna, 
– Han är en toppförare i England men har aldrig kört i Sverige tidigare, Jag har sett honom en del och jag tycker det är märkligt att han inte fått chansen tidigare. Det finns mycket speedway i honom, säger Davidsson. 
Det sista namnet i Piraternas lagbygge för 2020 är Thomasz Gapinski som gjort en hel del säsonger i Sverige tidigare.
– En startsnabb förare som är teknisk, brukar åka bra i Motala, säger Davidsson som är medveten om att han inte kommer förfoga över det mest namnkunniga laget i elitserien. 
– Anledningen till det är helt enkelt ekonomin. Det har varit jättelockande ett par gånger att skriva med någon mer namnkunnig förare. Men vi kan inte chansa.

Hur tror du att det här laget kommer stå sig?
– Det finns några lag som sticker ut på papperet.Men jag tycker inte man ska räkna bort oss. Vi har många förare som jag tycker är undervärderade om man ser till de snitt de har. Så jag ser potential i det.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!