Västerviks FF tog sig an Kisa BK på Bökensved och kunde vinna med 2–0. Tränaren Magnus Fält var allt annat än nöjd trots segern.

– Vi borde ha vunnit med uppåt 7–0 mot ett sånt här motstånd. Kisa hotade knappt någonting alls, säger Magnus Fält och fortsätter:

– När vi hade lägen var vi för mesiga, inte tillräckligt distinkta och för omständiga. Vi måste rannsaka oss själva, och det tror jag spelarna känner också.

Kliton Bakiu och Olsjan Xhafa var det som nätade för VFF:s del.

IFK Västervik gjorde en mycket bra insats när seriekollegan Fårbo FF besegrades med 4–0 på Bökensved.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Försvarsmässigt var det bra och spelmässigt var det bra, så vi är klart nöjda. Sedan vet vi inte hur bra lag Fårbo hade, säger IFK:s tränare Christer Peerebom.

Hela IFK-laget svarade för en bra insats. Målen gjorde Viktor Mellberg 2, Max Gustavsson och Hugo Peerebom.

Västerviks Damfotboll förlorade borta mot Frödinge/Brantestad med 2–5 på söndagen.

– Vi luftade alla spelare som har tränat. Detta var vår tredje träningsmatch och vi fortsätter på att få ihop gruppen till ett lag. Frödinge var bättre och vann rättvist, säger assisterande tränaren Stefan Rikardsson.

Bäst i Västervik var tvåmålsskytten Cecilia Björk och Maja Andersson.

Gunnebo IF körde över kommande seriekonkurrenten BOIF med 6–0 när lagen möttes. Gunnebos mål gjordes av: Andreas Eriksson 2, Rasmus Bastman, Henrik Karlsson, Dennis Ockhammar och Max Ernstsson.

– Vi var överlägsna trots att vi inte gjorde någon perfekt insats. Vi tog oss framåt på ett bra sätt och kunde lika gärna ha gjort åtta, nio mål, säger GIF-tränaren Stefan Gustavsson.

BOIF-lägret sade så här:

– Katastrof. Dålig motivation och energi från oss. Gunnebo vann rättvist, de körde över oss, men vi borde kunnat gjort det bättre, säger Andres Canas.

Ankarsrums IS föll med hela 1–4 mot Ruda IF i en lite udda match, enligt tränaren Johan Karlsson Törndahl.

– Fotbollsmässigt är det jämnt, även om Ruda har mer boll. Vi bjuder tyvärr på tre av deras mål. Två felpassningar och en målvaktstavla, säger Johan.

– Vi gör heller inte direkt någon bra insats. Framför allt i första halvlek är vi alldeles för långt ifrån Ruda.

– Vi får använda klyschan att ett dåligt genrep ger en bra seriepremiär.

AIS-målskytten blev Jonas Östman.

Edsbruks IF förlorade på Kopparvallen mot Grebo Akademi med 1–2 på söndagen.

– Det var en ostrukturerad match av oss. Vi saknade fyra spelare och de som ersatte att hade svårt att hitta rätt i positionerna. Grebo var ett ungt och hungrigt lag, säger Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Målet för Edsbruk gjorde Tom Widerberg och bäst i laget var målvakten Sverker Johansson.

Tjust IF:s damer besegrade Krokstorp med 2–0 på söndagskvällen på Bökensved.

– Vi var bra. Vi rullade bollen bra efter marken och kom runt på kanterna. Krokstorp var fysiskt starkare än oss, men vi hade ett bättre spel. Vi är täta bakåt också. Det var en positiv insats från vår sida och jag är nöjd med hela laget, säger Tjusttränaren Rolf Landin.

Båda målen gjordes av Jennifer Ilhammar.