Gemenskapen var i fokus på ungdomsläger

Ett 20-tal ungdomar deltog i det ungdomsläger som Västerviks OK arrangerade.

Orienterare på läger, från vänster.: Hanna Schüllerquist, Molly Wallerius och Arvid Stark.

Orienterare på läger, från vänster.: Hanna Schüllerquist, Molly Wallerius och Arvid Stark.

Foto: Rikard Nilsson

Orientering2019-11-24 10:00

Under säsongen är det princip tävlingar varje helg som gör det svårt att planera in ett läger. Därför väljer Västerviks OK att arrangera ett läger för ungdomar i åldern 7–14 år efter säsongen.

– Förutom deltagare från VO så har vi även deltagare från Gamleby OK. Fokus på detta läger ligger på gemenskap och lära känna varandra, säger Martina Sinai, ungdomsledare i Västerviks OK.

Lägret inleddes på lördagsförmiddagen med ett orienteringspass på Lysingsbadet. Under eftermiddagen var det inomhus som gällde där det genomfördes olika stafetter.

– På lördagskvällen blev det ett pass utomhus i mörkret där barnen fick testa på att orientera med pannlampa.

Lägret avslutades med på söndagsförmiddagen med ett nytt träningspass utomhus.

– Vi genomför detta läger så att barnen kan hålla igång även efter säsongen. Vi försöker ha aktiviteter under vintern så att det inte ska bli så långt uppehåll tills dessa säsongen drar igång igen, säger Martina.

Barnen fick testa en sprintbana på Lysingsbadet.

– Det är kul att man är utomhus och att man får springa. Att man får testa på nya platser, säger Arvid Stark och Molly Wallerius, från Västerviks OK och Gamleby OK.

– Man får lära sig att använda en karta. Det kan vara svårt att hitta rätt på kartan ibland. Om man springer vilse ska man ta sig tillbaka till senaste kontrollen, säger Clara Källgren och Noelle Ahrens från Västerviks OK.

Förutom ungdomslägret så hade VO besök av elitklubbarna Pan Kristianstad och Linköpings OK under helgen som var i Västervik på träningsläger.

Clara Källgren och Noelle Ahrens vid den sista kontrollen.
Clara Källgren och Noelle Ahrens vid den sista kontrollen.
Karta: Vassbäcksvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!