Ankarsrum besegrade Målilla GoIF i division 5 med tennissiffrorna 6–4, efter ledning med 3–1 i paus.Men det var Målilla som startade matchen bäst och tar ledningen i matchen redan efter åtta minuters spel. Men AIS vänder på matchen och går till pausvila med 1-3. I andra halvlek fortsätter AIS att ha övertaget och släpper inte in Målilla i matchen och vinner rättvist med 6-4. Målskyttar för AIS: Christoffer Fröberg 3, Jesper Carlsson 2, Jonathan Lindqvist. Bäst i AIS i kväll var Christoffer Fröberg, Lukas Henriksson, Isak Ingelsjö.

Edsbruks IF åkte på säsongens första nederlag i sexan. Borta mot HM IS blev det 1–2 i baken.

– De gjorde det bra samtidigt som vi kanske brast lite i fokus och satte inte dit våra chanser. Deras segermål kom relativt sent, säger tränaren Sören Karlsson.

Johannes Berg gjorde Edsbruks mål. Han fick beröm ihop med nya Oskar Eriksson.

– Eftersom vi var uppskrivna så vill alla slå oss. Vi måste vänja oss vid det. Men det här är inget som sänker oss, det är bara att ta nya tag. Vi kommer igen, säger Sören Karlsson.

Borta mot Horn/Hycklinge är en tuff match i femman. Det fick IFK Västervik erfara när de föll med 1–5. Jesper Garstedt gjorde IFK-målet efter redan tre minuter.

– Vi gör vår bästa halvlek för säsongen, men ligger under med 1–2 i paus. Inför andra tänker vi att vi ska ge dem en match, de kändes lite trötta, säger tränaren Daniel Schön.

– Men så får de två snabba mål vilket blev en kalldusch för oss. Det är synd att vi bränner för många chanser, vi hade 10–15 målchanser som vi borde nyttjat bättre, säger Schön.

Bäst i IFK var Garstedt och Max Gustavsson.

Tjust förlorade – på nytt. Borta mot Näshult blev det 2–8 i division 6.

– Framåt är inte vårt problem nu. Vi skapar lägen, men bommar för mycket. Det är bakåt vi läcker alldeles för mycket, säger tränaren Daniel Sjögren.

Lagets frontfigur Ergest Fasko gjorde båda målen. Beröm går till honom och Salman Habibi i kassen.

– Det var inte vår dag i dag. Det vi kan ta med oss är offensiven. Men det blir svårt att göra nio mål per match, vi måste få till försvaret bättre, säger Sjögren.

Tjust har i alla fall klart med en förstärkning. Detta i form av rutinerade Martin Krüger som lär debutera i nästa omgång.

Överums IK vann kvällens hemmamatch mot Fårbo FF med 3–1 i femman, efter 1–0 i paus. En match mellan mellan två jämna lag, i en match som präglas av kamp och långbollar i första halvlek. ÖIK gör lite korrigeringar i sitt spel i paus och får bättre ordning på spelet i andra halvlek, men är ganska pressade av Fårbo fram tills Magnus Karlsson gör 2–0 på frispark i 62:a minuten. I slutminuterna ökar Erik Skarin på till 3–0, innan Fårbo reducerar till 3–1 på stopptid. Målskyttar för ÖIK: Magnus Karlsson 2, Erik Skarin. Bäst i Överum var Jeff Meurling och Magnus Karlsson.

Hjorted/Totebo tog emot Hammarsgärde i division 6. Det slutade med seger med 2–0 för H/T.

Hammarsgärdes tränare Martin Rosén är nöjd med lagets första halvlek:

– Vi ligger rätt i positionerna och försvarar oss bra, men skapar inte så mycket framåt. Vi pratar i paus om att kliva lite högre, tyvärr åker vi på ett baklängesmål och blir stressade. Följden blir att Hjorted/Totebo gör ytterligare ett mål i matchen.

– Första 25 minuterna var riktigt sömniga från vår sida, men i slutdelan av första halvlek växlar vi upp och tar över matchen. Skapar 5 heta målchanser, men får ingen utdelning. I andra halvlek fortsätter spelövertaget och utdelningen kommer. Över 90 minuter är vi klart bättre än Hammarsgärde och vinner rättvist, säger Hjorted/Totebos tränare Ulf Petersson.

Målskyttar för Hjorted/Totebo: William Sieling, Pontus Petersson.

Bäst i ett bra Hjorted/Totebo var Robin Nilsson och i Hammargärde var Martin Karlsson och Rasmus Nyberg bäst.