Stefan Gustavsson har tidigare fördömt Kominas agerande. Men han avböjer att kommentera när Dennis Komina går till attack mot Gunnebo IF.

– Ta det med Jonas Jalkteg, så det inte blir några missförstånd. Vi har en gemensam linje i det här, säger Stefan.

VT-Sporten fick tag på Jonas Jalkteg som står bakom beslutet att sparka Komina ur truppen.

– Det var en utförlig domarrapport på två A4-sidor. Av det jag läste så är avstängningen rimlig. Sånt där här absolut inte hemma på en fotbollsplan överhuvudtaget, säger Jalkteg.

– Det var dock inget styrelsebeslut att göra oss av med honom. Såna där frågor har tränarna hand om helt och hållet. De sa att Komina inte var önskvärd i truppen. Jag som ordförande har hand om ekonomin och såna saker.

Jalkteg medger dock att han inte gav Komina möjlighet att läsa och bemöta domen från förbundet.

Men det var ett misstag.

– Jag fick ett brev om det. Men jag räknade med att en kopia skulle komma till Dennis också. När jag ringde förbundet om det där senare, så berättade dem att de sedan två år tillbaka inte skickar brev till spelaren också. Det var 3 maj och då hade tiden för att yttra sig passerats, säger Jonas.

– Så det där kunde skötts annorlunda. Men jag hade inte koll på hur det låg till. Samtidigt är jag mycket tveksam till om avstängningen hade blivit kortare om han fått överklaga, det var grova saker som stod i rapporten.

Jonas Jalkteg är kritisk till att Komina går ut och vevar i media.

– Det gynnar ingen, allra minst han själv. Han måste stå för vad han har gjort och inse hur allvarligt det var, säger Jalkteg.