Division 4-lagen Västerviks FF och IFK Tuna möttes på Bökensveds konstgräsplan och den matchen vann VFF med 2–1 (1–1). Detta trots att man fick Magnus Eriksson utvisad redan efter tolv minuter och fick spela med en man mindre större delen av matchen.

IFK Tuna tog ledningen med 0–1 på straff efter det röda kortet, men innan halvleken var över lyckades Frithiof Djerf kvittera.

– Mina lagkamrater sköt bollen på mig och så tog den i ansiktet och gick in. Man kan göra mål på alla möjliga sätt, berättar Djerf och skrattar.

I början på andra halvlek var det dags för nästa straff, den här gången för VFF efter att IFK Tuna fått en spelare utvisad. VFF:s Fredrik Lindhe tog hand om den och satte 2–1 i den 60:e minuten.

– Det började knackigt för oss med utvisningen och straffen, och Tuna var väldigt duktiga först 30 minuterna. Men sen orkade de inte sätta press på oss längre och då kom vi igång och tog över lite. Det var skönt att vinna första träningsmatchen, även om det kommer att ta ett tag att spela ihop sig, summerade VFF:s nyförvärv Frithiof Djerf.

Division 5-laget Ankarsrums IS spelade mot division 6-laget Gunnebo IF, också på Bökensveds konstgräsplan, och vann med 4–1 (1–0).

Ankarsrum tog ledningen med 1–0 i första halvlek innan Gunnebo kunde kvittera i andra. Efter det gjorde Ankarsrum tre raka mål.

AIS mål gjordes av Robin Thorén Johansson 2, Victor Carlson och Jonas Östman. GIF:s mål gjordes av Franz Lukas Bamberg.

Division 5-laget IFK Västervik skulle ha spelat borta mot Fårbo FF, men den matchen blev inställd.