fotboll IFK Västerviks och Västerviks FF båda damlag har tränat tillsammans sen november. I torsdags hade klubbarna en upptaktsträff inför den stundande fotbollssäsongen.

Bland annat presenterades ledarorganisationen där Åsa Kongstad (tidigare VFF-tränare) blir huvudtränare och Åsa Ströberg (tidigare IFK-tränare) och Stefan Rikardsson (tidigare VFF-tränare) blir assisterande.

A-laget kommer att spela i division 3, medan U-laget ska husera i fyran. Lagnamnet är Västerviks damfotboll, men spelarna kommer fortfarande att tillhöra sina respektive klubbar.

Något mer som diskuterades var lagets målsättning.

– Mycket handlar om att det är två stukade lag med tuffa säsonger bakom sig som slås ihop. Därför är det viktigaste för oss att spela ihop oss och hitta glädjen i fotbollen igen. Vi gör den här sammanslagningen för att få tjejerna att vilja vara kvar och spela, berättar Åsa Kongstad och fortsätter:

– Vi vill verka för damfotbollen i stan och det hade aldrig gått om vi inte hade gjort det här. Det är inte hållbart att försöka få spelare att komma till träningar om det inte finns något folk där. Det här var nödvändigt för att behålla våra tjejer.

Hittills har Kongstad bara stött på positiva tongångar från spelarna.

– De har köpt konceptet och vi vill göra det positivt och roligt för dem igen. Det ska vara roligt att komma till träning och match. Det ska bli spännande att se vad det leder till, men målet är som sagt att hitta glädjen och spela ihop oss det här första året, avslutar huvudtränaren för Västerviks damfotboll.