Bakgrunden är en match i Smålandscupen 1 april mellan Gunnebo och Ankarsrum. Dennis Komina ska då enligt domarrapporten bland annat ha angripit domaren med fula ord, och dessutom givit domaren en lavett, knuff och trampat honom i bakhasorna.

Efter rapporten om det här beslutades det att Dennis Komina stängs av mellan 6 april och 6 augusti.

Det är starten på den soppan vi befinner oss i nu. Och nu går Komina till frontalangrepp mot Gunnebo IF.

Efter matchen var Dennis Komina skadad i några veckor, men laddade för att komma tillbaka till spel. Så blev inte fallet.

– Ingen från klubben hörde av sig till mig och berättade om den långa avstängningen under min skadeperiod. Jag visste ingenting. Idioti är det, säger Dennis Komina.

– Senare märkte jag att jag hade blivit borttagen från lagets gruppchatt. Efter det ringde jag både Stefan (Gustavsson, tränare) och Jonas (Jalkteg, ordförande) och fick reda på att jag var avskedad från klubben. Men båda skyllde på varandra och tog inte på sig beslutet, säger Komina.

Dennis Komina tror att hans avstängning hade blivit betydligt kortare om han fått yttra sig.

– Jag hade överklagat och då hade jag säkert bara fått fyra-fem matcher. Det skulle jag kunnat ta.

Han är bedrövad över avstängningen.

– Jag kommer bara kunna spela två månader av säsongen, typ sex-sju matcher. Det är ingenting. Jag tycker att klubbledningen i Gunnebo har gått bakom ryggen på mig, säger Komina.

– Jag har gjort massor för Gunnebo genom åren. Förra säsongen var jag topp tre i laget, gjorde många mål, passade till många mål. Jag slet som ett djur för laget.

– De har mig att tacka för mycket. Är det här tacken för min del? Det är tur att jag är 25 år, har stark personlighet och står för vad jag säger. En 16-17-åring hade haft det jobbigare.

Dennis Komina medger att han kan vara hetlevrad i samband med matcher ibland.

– Det händer att jag tar en del gula kort och går in hårt i närkamper. Men det som skett i samband med det här är skandal, säger Dennis.

– Jag sa tidigare i en artikel att jag ber om ursäkt inför klubben och allihopa. Det tar jag tillbaka nu. Gunnebo borde be mig om ursäkt. Jag har varit i flera klubbar i kommunen, men det här är det värsta jag varit med om.

Trots med motiga läget nu tar Komina ett nytt avstamp och tänker att spela igen när avstängningen hävs.

– Det var inga problem för mig att byta klubb, det är det enda bra Gunnebo har gjort, säger han.

– Jag har pratat med två klubbar, men som det ser ut så blir det spel i IFK Västervik för mig.