– Det känns riktigt bra med allting. Vi ska kunna utmana på allvar om att gå upp den här gången. Det är en helt annan tändning att gå till träningarna för min egen del, säger Tobias Bertilsson.

Favorittippade VFF har vind i seglen efter två raka segrar i division 4. De ligger fint med i toppen med en tredjeplats i den täta tabellen inledningsvis.

– Vi har börjat hitta mer och mer rätt. De sista två matcherna har vi fått till ett bra spel som vi behärskar som gör att vi skapar chanser, säger Bertilsson.

Bertilsson hyllar nyförvärven, inte minst de tunga pjäserna Johan Lundin, Jimmy Svensson och Magnus Eriksson.

– Vi har fått in flera lite äldre spelare vilket är skönt. Nu är jag inte äldst i laget och behöver inte bära laget på det sättet, säger Tobias.

– Samtidigt tappade vi två riktigt bra spelare i Andreas Ekberg och Mathias Jakobsson. Men visst, totalt sett har vi en väldigt stark trupp att jobba med.

Bertilsson identifierar en sak som kan gagna VFF i jakten på seriesegern.

– Det är många Kalmar- och Ölandslag. De blir många derbyn för dem där de tar poäng av varandra. Det kan vara en fördel för oss, även om vi har tuffa derbyn mot lag som Tuna och Hultsfred.

Under fredagskvällen tar VFF emot bottenlaget Fågelfors på Bökensved. En match där alla förväntar sig tre hemmapoäng.

– Såna här matcher är svårast på ett sätt. Vi har en tendens att spela bättre mot bättre lag. Det handlar mycket om att ha rätt inställning för oss, och sådant märks ofta av redan i omklädningsrummet innan uppvärmningen, säger Tobias.

Oscar Möller är tillbaka i truppen efter skada och börjar på bänken. Hjalmar Grahn (bortrest) och skadade duon Robin Jiderblom och Magnus Eriksson (borta en vecka till) saknas.