– Vi orkade inte riktigt på slutet förra året, det var brist på träning som till stor del gjorde att BOIF åkte ur.

Så säger Andres Canas, som fanns med inom BOIF förra året även om han inte kunde spela så mycket. I år delar han på tränarsysslan i laget tillsammans med Armin Beganovic. De tar över efter Rolf Landin som lämnade efter många år.

– Från början var tanken att jag skulle börja döma i år. Men sen ringde Armin mig och frågade om jag ville bli tränare tillsammans med honom, säger Andres.

– Efter det tog det inte så lång tid innan jag hade bestämt mig. Jag gillar verkligen BOIF, det är en bra föreningen, så det känns roligt att hjälpa till på det här sättet, säger han.

Är det som du trodde att vara tränare i stället för spelare?

– Ja, ungefär. Det är ganska mycket att tänka på när det gäller taktik och lägga upp träningar. Men det är kul, vi har ett bra gäng.

BOIF har inte gjort sig känt som något glamoröst lag spelmässigt. Andres Canas vill att laget ska ta ett kliv närmare det epitetet.

– Vi har tränat ganska mycket för att kunna få ett mer tekniskt spel. BOIF har tidigare spelat med många långbollar under matcherna, säger Andres Canas.

– Det börjat sitta. Nu är det bara konditionen som ska falla på plats, säger Canas och ler brett.

Nyblivne coachen tror på en tät division 6-batalj.

– Serien lär bli jämn, även om Edsbruk är favoriter. Jag tror också att sexan är bättre nu än tidigare. Det kommer nog inte bara lika mycket "slaktarfotboll" som vanligt. Sånt håller inte i längden om man vill nå framgångar, säger Canas.