Det blev en ren uppvisning från IFK Västerviks sida när laget besegrade Hjorted/Totebo i Smålandscupen med hela 9–0 (3–0).

Målskyttet inleddes i den 20:e minuten när Oscar Ring satte 1–0 på straff. Efter det rullade målen in i jämn takt. Knappt 20 minuter in i andra halvlek, när det stod 5–0, blev Hjorted/Totebos Henrik Engström utvisad efter sitt andra gula kort. Det bidrog till att IFK kunde göra ytterligare fyra mål sista kvarten.

Vassa målskyttar framåt var IFK:s Oscar Rydersten och Mathias Fransson med fyra respektive tre mål var.

Övriga målskyttar i IFK blev Oscar Ring och Anton Lindmark.

Hammarsgärde hade inte mycket att säga till om när man mötte Edsbruk i Smålandscupen och förlorade med 9–0 (2–0) där Johannes Berg stänkte dit fem mål mot sitt gamla lag.

– I första halvlek krigade Hammarsgärde bra. Det är ett ungt gäng som backade hem och gjorde det trångt för oss. Men i andra höjde vi bolltempot och fick igång ett bra spel där vi använde oss av våra snabba kanter. Jag är imponerad av Johannes Berg och jag vill berömma vår unge och hungrige Max Wiman som gjorde det riktigt bra. Det ser bra och spännande ut, sa Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Övriga målskyttar i Edsbruk blev Oscar Berglund, Rickard Falk, Linus Andersson, Tom Widerberg.

Tjust IF åkte på en snöplig förlust borta mot Ringarum med 1–0 (0–0).

– Ringarum fick en billig chans i slutet av matchen som de gjorde mål på, annars hade vi bra kontroll. Jag ger godkänt till hela laget, vi spelade en positivt fotboll och skapade många målchanser. Vi hade säkert sju, åtta frilägen och givetvis måste vi ta tillvara på några av dessa, det är något vi kan förbättra. Annars känns det som att vi är väl förberedda inför premiären, tyckte Tjusttränaren Rolf Landin efter damlagets träningsmatch.

Matchen mellan Västerviks Damfotboll och HM IS i Smålandscupen blev inställd då HM IS lämnat walkover och blivit uteslutet ur gruppen. Även Frödinge/Brantestads match mot Krokstorp i samma grupp blev inställd på grund av att Krokstorp lämnat walkover. Därmed stod Västervik och Frödinge/Brantestad på samma poäng, och då de spelat oavgjort mot varandra lades straffar ifall ett sånt här scenario skulle uppkomma. Straffläggningen vann Västervik, vilket innebär att Västervik vinner gruppen och går vidare.