Med de på pappret tunga värvningarna tippades Linköping i SHL-toppen av många experter inför säsongen.

Men östgötarna har fått en tung start av hösten.

Efter åtta omgångar hade klubben bara vunnit en enda trepoängare, bara två segrar totalt – och inte en enda vinst i egna arenan.

Ett stort problem har varit målskyttet. LHC har varit på tok för ineffektivt och bara producerat 2,25 mål per match – mot 2,62 per match förra säsongen.

"In och kötta bara"

Mot Malmö under torsdagen var det likadant igen.

Det krävdes flera klara chanser innan östgötarna fick hål på gästernas målvakt Oscar Alsenfelt, genom Jimmy Andersson.

Vi får aldrig slå av på takten, utan måste gå på 100 och inte 99 procent hela tiden. In och kötta bara och det visade vi upp här, sa Jimmy till C More i första pausen.

Även om Malmö hade ett par frilägen av Fredrik Händemark och Daniel Zaar – där Jonas Gustavsson svarade för högklassiga räddningar – var det Linköping som skapade mest.

Bland annat hade Tony Mårtensson flera riktigt bra skottlägen nära mål – men lyckades inte överlista Alsenfelt.

Vi har fortsatt problem med att få in puckarna, där måste vi helt enkelt bli bättre och inte tappa matcherna, menade forwarden Mark Zengerle i en pausintervju i arenan.

Tre mål i tredje

När det till slut blev mål var det gästerna som jublade – efter att Frederik Storm tryckt in pucken i power play.

Framförallt ska vi bli ännu bättre på att ta oss ur egen zon. I första var det alldeles för många gånger som vi låste fast oss själva. Det var lite bättre i andra, men det kan bli ännu bättre, förklarade Frederik Storm för C More.

Målet fick säkert LHC att fundera med tanke på sitt dåliga hemmafacit.

Men redan 27 sekunder in på sista perioden sprätte Derek Roy läckert upp 2–1 i nättaket, innan Niclas Lundgren ökade på till 3–1 och Andrew Gordon satte 4–1 i öppen bur på slutet.